Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vrolijke dieren sieren dierenweide Dieze-Oost

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends) ZWOLLE - Kleurrijke borden met vrolijk lachende dieren, sieren sinds net na Kerst de dierenweide Dieze-Oost. “Graffiti for You heeft ze, samen met kinderen uit de buurt, gemaakt”, vertelt René te Wierik, al twee jaar beheerder van het park.

Hij stond versteld van het aantal helpende handjes dat er op de activiteit afkwam. “Meer dan 25 kinderen hebben meegeholpen bij het maken van de dierenborden. De eerste dag hebben ze de borden gespoten en de tweede dag hebben ze de figuren erop gemaakt. Deze activiteit is zeker voor herhaling vatbaar.”

Cultuur

De borden worden ’s avonds verlicht en zorgen dat het oog van de voorbijganger gemakkelijk op het park valt. “De acht borden zijn mogelijk gemaakt met steun van het Buurtcultuurfonds”, vervolgt Te Wierik. “Het idee is om kinderen uit te nodigen naar het park te komen, ‘Kom eens het huis uit, achter de laptop weg’. De bedoeling is ook om kunstenaars uit te nodigen wat te maken voor Dierenweide Dieze-Oost. De borden zijn 180 centimeter en ook bedoeld om kinderen in contact met cultuur te brengen.”

Agenda

Te Wierik mag in deze periode nog wel mensen ontvangen. ”Maar we hebben ze niets te bieden’”, zegt hij. “Voor het aankomende jaar hebben we al wel een leuke agenda. We hebben weer veel georganiseerd, waaronder vier dagen voor ouderen, vier sprookjesthema’s voor kinderen en een kleedjesmarkt. Alle informatie daarover staat op onze website.” 

Thuisbasis

De bezoekersaantallen waren afgelopen jaar heel goed volgens de beheerder. “Van 19 maart vorig jaar tot oktober zijn er 7.500 mensen geweest. Dat komt onder meer door ons terras en onze samenwerking met zorginstellingen als IJsselheem. Het park is de thuisbasis van stichting de Knuffelkonijntjes en vrijwilligers zetten alle activiteiten op. In het park zijn konijnen, ezels en pony’s. Met de stichting geven we zowel therapie op locatie als thuis bij mensen en in ziekenhuizen.”