Afbeelding
© Theeschenkerij Oldeniel

Theeschenkerij Oldeniel zoekt vrijwilligers

Algemeen

ZWOLLE – Theeschenkerij Oldeniel, aan de oever van de IJssel, zoekt dringend vrijwillige versterking. Gevraagd worden theeschenkers; mensen die eens in de maand op een zondagochtend of zondagmiddag samen met één of meer andere theeschenkers Oldeniel draaien.

“Niet iedereen in Zwolle en Hattem kent Theeschenkerij Oldeniel, al ligt de viering van het 25-jarig jubileum alweer een paar jaar achter ons”, aldus de vrijwilligers. “Wel kent bijna iedereen ‘t Kleine Veer, het pontje van Zwolle naar Hattem. Op het grasveld bij de veerstoep aan de Hattemse kant van de IJssel staan daar van mei tot half oktober twee keten, in de kleuren blauw en groen. Zes dagen van de week vallen ze nauwelijks op bij fietsers en wandelaars, maar op zondag is het anders. Dan staat er het terras aan de IJssel opgesteld. De luiken van de keet gaan open, tafeltjes en stoelen worden neergezet, er worden diverse soorten thee geserveerd, koffie en frisdrank. Met krentenbrood, suikerbrood en (meestal) een ‘baksel van de dag’. En op de laatste zondagmiddag van de maand is er een muzikaal optreden.”

Stekkerloos

De theeschenkerij draait geheel op vrijwilligers. Dit team van theeschenkers heeft dringend versterking nodig. “Gezelligheid met collega’s en gasten staat voorop”, laten de huidige vrijwilligers weten. “Wij werken geheel stekkerloos; wij koken heet water op gas en gieten nog ambachtelijk de koffie op. Nieuwe theeschenkers worden ingewerkt door ervaren krachten. Ze werken elke dienst met andere collega-schenkers, zodat ze het hele team leren kennen.”

Wie interesse heeft of nieuwsgierig is, wordt gevraagd zo mogelijk vóór 13 februari telefonisch contact op te nemen met Margreeth de Haas: 06-282 11 465 of via e-mail theeschenkerij@oldeniel.nl. Bekijk ook eens de website www.oldeniel.nl.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59