Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gert-Jan Segers trapt landelijke ChristenUnie-campagne af in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - ChristenUnie Zwolle is zaterdag sportief begonnen met de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Partijleider Gert-Jan Segers trapte samen met de lokale lijsttrekkers Ruben van de Belt en Gerdien Rots letterlijk af in een pannakooi in het winkelcentrum van Stadshagen. 

Ook de kersverse Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was van de partij. De ChristenUnie meldt buiten sporten heel belangrijk te vinden en zette dat afgelopen weekend met potjes straatvoetbal in het middelpunt.

Missie

“Het is onze missie om kinderen en volwassenen zoveel mogelijk in beweging te zetten”, zegt Segers. “Potjes voetbal spelen op straat is tijdloos. Ik deed zelf als kind niet anders.” De politici waren er niet alleen om te voetballen met de toegestroomde jeugd. Ruben van de Belt, een van de lijsttrekkers: “Naast dat voetballen in de pannakooi heel leuk is, gaat het mij om meer: jongeren in Zwolle hebben het de afgelopen twee jaar echt pittig gehad. Veel ontmoetingen en leuke dingen konden niet meer. We horen veel verhalen over eenzaamheid onder jongeren. Het gaat me aan het hart.”

Ontmoeting

Daarom wil Van de Belt zich inzetten voor meer ontmoetingsplekken: “Niet alleen voor jongeren maar eigenlijk voor iedereen in onze stad wil ik meer plekken waar je met elkaar kunt sporten, kunt zitten, kunt tuinieren in je moestuin, of samen barbecueën.” Segers wilde heel graag de landelijke campagne van zijn partij beginnen in Zwolle: “Dit is een mooie stad met een warme betrokken gemeenschap. De gezinsvriendelijkheid is bijzonder gezien de grootte, wat ook voortkomt hoe hier wordt gebouwd. Ik woon zelf in Amersfoort, ook prettig, maar daar kunnen ze nog wel wat lessen leren van Zwolle.” 

Natuurlijk hoopt de CU-voorman ook op verkiezingssucces van zijn Zwolse partijgenoten. “De ChristenUnie in Zwolle heeft als grootste partij de laatste jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de bloei van de stad.”