Burgemeester Peter Snijders overhandigt cadeaus aan het echtpaar Thalen-Zoer.
Burgemeester Peter Snijders overhandigt cadeaus aan het echtpaar Thalen-Zoer. Foto Frans Paalman

Zwols echtpaar Thalen-Zoer 75 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Thalen-Zoer was zondag 75 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders en Kamerheer Coby Zandbergen kwamen het echtpaar maandagochtend feliciteren. 

Johanna Thalen-Zoer en Johan Thalen komen beide uit de scheepvaart en hebben elkaar ontmoet op een landdag van de Hervormde Gemeente Zwolle, in Naarden-Bussum. Het echtpaar heeft drie kinderen, een dochter en twee zonen, waarvan een zoon is overleden. De familie is in de loop van de jaren gegroeid met drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.
Het echtpaar heeft altijd in Zwolle gewoond. Samen hebben ze ook de oorlog meegemaakt. In september 1944 toen de luchtlandingstroepen in Arnhem landden, werd het schip van de ouders van de heer Thalen en het tweede schip waar zijn oudste broer op voer, gevorderd door de Duitsers. Zij zijn ondergedoken bij Kalenberg. Daar was mevrouw ook bij. Bij een razzia moesten zij toch vertrekken, zo ging de heer Thalen met zijn broers met de beide schepen op weg. Bij in Vollenhove werden zij verrast door de Duitsers. De nacht daarop hebben de heer Thalen en zijn broers de boot laten zinken en zijn ze weer ondergedoken.

Na de oorlog had meneer Thalen de keuze, in de scheepvaart of aan de wal. Ze hebben gekozen voor het laatste. Hij is bij de NS gaan werken en is daar geëindigd als hoofdconducteur. Het echtpaar heeft nog tot op hoge leeftijd zelfstandig gewoond. Nu wonen ze al twee jaar in de Nieuwe Haven.         

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16