Het echtpaar Lubbinge was zestig jaar getrouwd en kreeg bezoek van wethouder Dorrit de Jong.
Het echtpaar Lubbinge was zestig jaar getrouwd en kreeg bezoek van wethouder Dorrit de Jong. Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Lubbinge 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Lubbinge - Steenbergen was dinsdag zestig jaar getrouwd. Wethouder Dorrit de Jong bracht het echtpaar op woensdag 8 december een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Henk Lubbinge is geboren op 28 februari 1937 in Zuidwolde en Janny Steenbergen op 6 september 1936 in De Wijk. Ze hebben elkaar ontmoet op een dansavond in de Wijk, daar trouwde het paar ook op 7 december 1961. Het echtpaar kreeg drie kinderen, twee dochters en een zoon. De familie is inmiddels uitgebreid met zes kleinkinderen.

Henk heeft gewerkt in de veeverbetering en Janny in de huishouding. Ze heeft veel kleding gemaakt voor de kinderen en zichzelf. 

De hobby’s van Henk zijn biljarten, tuinieren en countrydansen. Janny mag graag koken, bloemschikken, kaarten maken en tuinieren. Ze vinden het leuk om een kaartje leggen en gaan twee keer per week naar de sportschool. 

Henk voelt zich prima al heeft hij hartproblemen gehad en heeft hij prostaatkanker. Janny heeft na een knieoperatie problemen met het lopen en haar evenwicht. Maar ze voelen zich allebei gezond.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden