Het echtpaar Ritsema was vorige week 65 jaar getrouwd.
Het echtpaar Ritsema was vorige week 65 jaar getrouwd. Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Ritsema - Wiegers 65 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Ritsema  - Wiegers was zondag 28 november 65 jaar getrouwd. Burgemeester Snijders bracht het echtpaar woensdag een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren. 

Oebele Ritsema is geboren op 23 oktober 1930 en Annie is geboren op 18 september 1931. Beide zijn ze geboren in Leens, een plaatsje in het noorden Groningen.
Het echtpaar heeft elkaar ontmoet bij de vereniging van de kerk in Leens. Op 28 november 1956 zijn ze hier ook getrouwd. Oebele en Annie hebben samen vier kinderen. Annie heeft in Wehe Den Hoorn kort in een manufacturenwinkel gewerkt en daarna altijd voor de kinderen gezorgd.

Oebele is begonnen als smidsknecht in Leens en via een gasbedrijf in Zuid-Holland in 1965 in Zwolle terechtgekomen. Hij heeft als laatst gewerkt als hoofd technische dienst bij de Gazo op de Boerendanserdijk in Zwolle. 

De hobby’s van Annie zijn lezen, puzzelen en breien. Oebele heeft heel lang bijen gehad en tot een paar jaar terug een volkstuintje. Nu mag hij vooral graag lezen. Ook hebben ze graag en veel contact met de kinderen en kleinkinderen.         

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16