Gerhard van Dijkhuizen voor een aantal van zijn kunstwerken.
Gerhard van Dijkhuizen voor een aantal van zijn kunstwerken. Eigen foto

Duurzame kunst in kantine Be Quick’28

Algemeen

KUNST – Wie tegenwoordig de kantine van Be Quick’28 binnenstapt, ziet ze ongetwijfeld hangen. Zes kunstwerken van de hand van Be Quick’er Gerhard van Dijkhuizen. Met zijn vriendin Colet Scheper startte hij in coronatijd Hou2use. Samen maken ze op basis van een foto kunst op gebruikt of afgedankt hout. “Kijk dit is gemaakt van deurtjes van een gesloopte keuken.”

Bij de deur naar de tribune hangen twee ‘actieschilderijen’. Eentje is van de zoon van een teamgenoot van Gerhard. De ander is een speelster van Dames 1. Van dat team was data-analist Van Dijkhuizen een aantal seizoenen shirtsponsor.

Grote foto

Bij de bar zijn drie kunstwerken opgehangen. “Die zijn gemaakt van deurtjes van een gesloopte keuken”, aldus Gerhard. Een grote van Arjen Robben en twee wat kleinere. Van Portugees Cristiano Ronaldo en van Ruud van Nistelrooij, de nieuwe PSV trainer. “Bij de vergaderkamer hing altijd een hele grote foto van de oude Be Quick kantine. Van diezelfde foto heb ik een kunstwerk gemaakt, wel wat kleiner, maar daardoor komt het op deze rode muur juist goed tot uiting.”

De eerste reacties zijn positief. Al moeten sommige bezoekers wel even nadenken wie er afgebeeld zijn. Van Dijkhuizen is blij dat hij bij Be Quick’28 de mogelijkheid kreeg om zijn werk op te hangen. “We doen het vooral omdat we het leuk vinden en ook omdat we duurzaamheid heel belangrijk vinden. Mogelijk komen er nog meer kunstwerken bij.”

Meer info: www.hou2use.nl

De zes kunstwerken. Mogelijk komen er nog meer bij.
Afbeelding
Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara full hybrid Partnerbijdrages gisteren
Afbeelding
Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee Algemeen 30 mrt., 12:47
Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 30 mrt., 12:09