Afbeelding
Eigen foto

Studenten Zone.college vallen in de prijzen bij Skills The Finals

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Studenten Férence Mulder, Jasmijn Klein Oonk en Noa Houwers vertegenwoordigden Zone.college in de finales van Skills The Finals. Alle drie de studenten vielen hierbij in de prijzen. Tijdens het meerdaagse evenement dat gehouden werd in de Jaarbeurs in Utrecht gingen ze de strijd aan met andere mbo-studenten om de titel ‘Wie is de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied’.

WorldSkills Nederland is een organisatie die vakwedstrijden organiseert voor mbo-studenten. Van donderdag 31 maart tot en met vrijdag 1 april werden de finales van de skills wedstrijd gehouden.

Ondernemer Retail

De twintigjarige uit Herwen afkomstige student Groene detailhandel, Férence Mulder deed mee aan de wedstrijd Ondernemer Retail. Hij maakte deel uit van een groep van acht studenten die met elkaar de strijd aan gingen voor de titel ‘beste Ondernemer Retail van Nederland’. De deelnemers kregen de opdracht om aan de slag te gaan met een ondernemersplan voor iemand die een eigen kledingwinkel wil beginnen. Férence moest hiervoor marktonderzoek doen, een ondernemingsplan schrijven en een presentatie houden. Dit deed hij zo goed dat hij tweede werd en de zilveren medaille won. Docenten Regien Mendel en Edgar Voortman waren de begeleiders van Férence.

Bloembinder

Jasmijn Klein Oonk, student Bloem, groen & styling deed mee aan de vakwedstrijd Bloembinder. De twintigjarige studente uit Bathmen ging samen met zes andere studenten aan de slag met verschillende opdrachten. Zo moesten ze onder andere een productetalage maken, een arrangement en meerdere boeketten. Het werk van Jasmijn viel in de smaak want zij behaalde de derde plaats. Jasmijn werd begeleid door de docenten Annoeschka Turksema en Pien Fleer.

Dierverzorger

Student Dierverzorging, Noa Houwers deed samen met zeven andere studenten mee aan de vakwedstrijd voor Dierverzorger. De in Aalten wonende Noa ging aan de slag met maar liefst tien verschillende opdrachten. Zo moest ze onder andere een dierenverblijf inrichten en een kattenpraktijk runnen, waarbij werkzaamheden hoorden die betrekking hadden op: gezondheidscontrole, medicatie, geslachtsherkenning en het uitlezen van chips. Noa behaalde met haar prestaties de derde plaats. Zij werd begeleid door docenten Lotte van Geel en Kimberley Borgerink. 

Noa, Jasmijn en Férence zijn erg enthousiast over hun deelname aan de Skills finale. Noa: “Het was een hele leuke ervaring. Als ik er aan terug denk, word ik weer helemaal blij.” Jasmijn: “Het was een hele leuke ervaring. Het was wel erg spannend. Eigenlijk waren de anderen ook allemaal heel goed”. 

Zone.college trots

Berend Pastoor, lid van het college van bestuur van Zone.college: “Bij Zone.college hebben we gelukkig veel aandacht voor leerlingen en studenten die extra zorg en toewijding nodig hebben. Die aandacht hebben we ook voor leerlingen en studenten die in hun vakgebied willen excelleren. De Skills wedstrijden bieden hiervoor een prachtige mogelijkheid. Het was mooi om te zien hoe onze studenten hier op het toppen van hun kunnen presteerden. We zijn ook trots op wat ze hebben laten zien en zeer ingenomen met het resultaat, drie deelnemers die alle drie in de prijzen vallen. Mooi hoe onze studenten Zone.college op de kaart zetten.”

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45