Personal trainer Swen Kruisweg tijdens de opening.
Personal trainer Swen Kruisweg tijdens de opening. Foto: Eigen foto

Sporten en bewegen op weg naar werk

Algemeen

ZWOLLE - Met sport en bewegen een plek vinden op de arbeidsmarkt. Dat is de gedachte achter het sportproject ‘In beweging naar werk’ van Starke Re-integratie & Personeelsdiensten. “We doen dit al in vijf gemeenten en nu ook in Zwolle”, zegt Edwin Starke.

Vorige week werd er voor het eerst gesport en gewandeld door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Arbeidsdeskundigen en medewerkers van het UWV kwamen kijken en wandelden en sportten mee. 

“We doen dit naast de reguliere begeleiding”, legt Edwin uit. Fit zijn is belangrijk voor het welbevinden en zelfbeeld. “Je ziet dat bewegen en sporten het eerste is dat mensen schrappen als het slecht met ze gaat. Terwijl bewegen juist zo belangrijk is. Het is goed voor je brein en weerbaarheid, je gaat beter om met stress.”

De drie pijlers onder ‘In beweging naar werk’ zijn sport, bewegen en samenzijn. Hoe gaat dat? “Twee keer per week komen een groep deelnemers samen. Ze gaan met een jobcoach en een personal trainer van SKsports aan de slag. Eerst een wandeling met social talk. Dat is belangrijk, even kletsen en persoonlijke aandacht. Daarna een work-out met de personal trainer. We sluiten af met een kop koffie.”

Meedoen aan In Beweging Naar Werk is niet verplicht voor de mensen die Starke Re-integratie begeleidt naar werk. “Maar áls je meedoet is het ook niet vrijblijvend.”

Einddoel is om de stap te maken naar de arbeidsmarkt. “Dat kan vier weken duren, of een jaar. Al dan niet met de tussenstap van een werkervaringsplaats. Maatwerk is het uitgangspunt. Wat we graag willen is dat onze deelnemers ontwikkelen en vooruitgang boeken.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden