Anita en Jeroen Nijmeijer.
Anita en Jeroen Nijmeijer. Foto: Mike Raanhuis

Gastenhuis voor dementerenden houdt open dag

Algemeen

ZWOLLE - Gastenhuis Zwolle houdt zaterdag 4 juni van 13.30 tot 16.00 uur een open dag. In het huis aan de Zandzegge 9A  in Zwolle wonen 22 mensen die lijden aan dementie.

De open dag is voor iedereen die benieuwd is naar de mogelijkheden van wonen en werken in een kleinschalig, open huis voor mensen met dementie. Bezoekesr worden ontvangen door Anita en Jeroen Nijmeijer, het echtpaar dat dit Gastenhuis leidt, en er naast woont. Ze beantwoorden vragen en geven een rondleiding.
Meer informatie en via www.hetgastenhuis.nl/zwolle.


Foto: Mike Raanhuis

Dit Gastenhuis is een half jaar geleden van start gegaan. Er wonen is betaalbaar voor mensen met een gemiddeld pensioen. Er zijn ook appartementen voor (echt)paren. De deuren zijn gewoon open, vrijheid en eigen regie voor bewoners staan voorop in de werkwijze. De koks koken dagelijks vers en gezond. 

Huizen van de Gasthuizen worden geleid door (echt)paren met een gedegen zorgachtergrond, die ernaast wonen in de dienstwoning. Daardoor wordt er een beetje als een grote familie samengeleefd. Samen met een team van zo’n 25 medewerkers bieden zij persoonlijke zorg en begeleiding, die meegroeit met ieders behoefte.