Afbeelding

Amateurisme

· leestijd 1 minuut Algemeen

Mild uitgedrukt, in de zeven maanden dat hij nu algemeen directeur van PEC Zwolle is, heeft hij nog niet de harten van de fans veroverd. Het enige dat ik als supporter van Marcel Boudesteyn heb gemerkt, is dat hij vooral defensief is ingesteld, afstandelijk overkomt in de media en dat hij nog weinig verwantschap heeft met de club. Daar waar de fans er blind voor gaan.

De algemeen directeur is vooral verblind van zichzelf. Echter, niets is groter dan PEC Zwolle. Ook al ben je directeur.

Ik miste zijn betrokkenheid toen we degradeerden in Rotterdam. Zijn technisch manager deed een emotioneel verhaal voor de camera’s. Daar waar Boudesteyn had moeten staan.

Het duurde een paar dagen voor hij zijn verhaal deed en daarin viel vooral op hoe hij zichzelf vrij pleitte van schuld. Op zich treft hem geen blaam, maar zo opzichtig je straatje schoonvegen toont aan dat het in de top van onze mooie club absoluut niet goed zit.

Wat ik hem kwalijk neem is dat hij op het moment van degraderen geen enkel plan voor de toekomst van PEC heeft klaarliggen. Als ik De Stentor moet geloven, dienen we daar nog een paar weken op te wachten.

Dit is het amateurisme waar ook de trainer over mee kan praten. In feite waren we rond de winterstop al dood en begraven en zag je de degradatie aan komen. Wij fans hielden via onze sterke hoop de bezieling, maar een directeur die in sprookjes gelooft is van weinig waarde. Op dat moment hadden scenario’s al klaar moeten liggen.

Nu moeten we het als fans doen met woorden. Woorden die beloven dat we komend seizoen promoveren. Er is al een campagne op ons afgevuurd. Met open ogen verlengden we (inclusief ikzelf) onze seizoenkaart. Omdat hoop de motor van onze clubliefde is. Woorden zijn dooddoeners als er geen plan achter die woorden zit.

Toch stappen we met open ogen in in deze campagne. We houden van PEC Zwolle. Omdat we niet anders kunnen en willen. Omdat we deze allermooiste club van Nederland willen steunen. Met alles wat we in ons hebben. Sommigen besteden zelfs hun vakantiegeld aan de Zwolse trots.

De liefde komt nu van één kant. Een uitzondering daargelaten zoals aanvoerder Bram van Polen die het vuur uit zijn slippers loopt om de supporters te bedanken. Bram is het boegbeeld dat Marcel Boudesteyn vergeet te zijn.

Anton Cramer

Afbeelding
Frank Blueka speelt voor Internationale Schakelklas Landstede Algemeen 29 jan, 15:42
Afbeelding
Zwollenaren eten gezond en bewust door de tassen van KOOK-OOK Algemeen 29 jan, 11:33
Afbeelding
Christelijke tussenjaren organiseren eerste Christelijke Tussenjaarbeurs Algemeen 28 jan, 16:22