Afbeelding
Foto: Eigen foto

De magie van blauw wit

· leestijd 1 minuut Algemeen

Een beetje fan van PEC Zwolle houdt zich minimaal deze weken aan de dresscode blauw en wit. En geen kleuren als bessenjenever en advocaat. Deze kleurencombinatie is not done binnen de stadsgrenzen van Zwolle. Ik stel voor dat bloemisten zeker deze week geen rozen in combinatie met zonnebloemen gaan verkopen Met blauw en wit kun je schitterende combinaties maken.

Voorafgaand aan een wedstrijd met de aartsrivaal ten zuiden van Zwolle zouden dit soort voorschriften in de APV van de gemeente Zwolle moeten worden opgenomen.

Een beetje fan past z’n kledingkeuze deze week aan. De gewraakte kleurcombinatie voorzover die al aanwezig is, blijft in de kast. Een spijkerbroek met een wit overhemd is stijlvol. Deze week schilder ik mijn bootje. Uiteraard in de clubkleuren. Tot in detail. En het zal helpen. Zeker weten.

Zondag 3 april is het zover. Om 12.15 uur ontvangen we de koekhappers in ons stadion. Ik moet eerlijk toegeven dat hun seizoen beter is dan het onze. 20 september 2021 de uitwedstrijd, staat nog gekerfd in mijn ziel. Alles schreeuwt om revanche. Het kan zo maar zijn dat dit voorlopig de laatste IJsselderby is, omdat wij wellicht een treetje lager moeten voetballen.

Ik roep alles met een blauwwit hart aan zondag zijn en haar stinkende, stinkende best te doen. Trainers, spelers, supporters, haal het beste in jullie boven. Geloof in de magie van het blauwwitte shirt. Maak dit nare seizoen a.u.b. nog een beetje te dragen door de aartsrivaal te vermorzelen. Op zijn plek te zetten, want dit is geen wonderelftal.

Het mooie is dan ook dat we ons zelf nog een poosje in leven kunnen houden met een overwinning. Een dubbele motivatie om zondag het mes tussen de tanden te klemmen, de kicksen te laden met buskruit en negentig minuten lang zingen en jubelen van de tribune.

Deze duels zijn altijd beladen. De rivaliteit is groot en dat hoort ook zo. In Zwolle zijn we de baas van de IJssel. Prachtig gezwollen proza dat hoort in het vocabulaire van de trotse Zwolle supporter.

Dit seizoen hebben we weinig gekregen om trots op te zijn. Of het moet zijn de wederopstanding onder de nieuwe trainer. Waarschijnlijk te laat. Daarom nog één keer. Geef ons zondag een beetje trots terug. Jaag alles met de foute kleurcombinatie met de staart tussen de benen ons stadion uit.

Anton Cramer

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden