Afbeelding
Foto: Henk Boudewijns

Keltische bomenwandeling in Engelse Werk

Algemeen

ZWOLLE - Historicus Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet houden op zaterdagmiddag 18 juni en zondagmiddag 19 juni twee Keltische boomwandelingen in het Engelse Werk bij Zwolle.

De Kelten komen oorspronkelijk uit Centraal Europa en de boom speelde een belangrijke rol in hun cultuur. Zo zagen zij in de oeroude houtkolossen een symbool van het eeuwige leven. Ook kenden zij een boomkalender met dertien bomen en struiken, die correspondeerden met even zoveel menstypen.

Tijdens de wandeling vertelt Girbe Buist over de symbolische betekenis van boomsoorten, die groeien in het Engelse Werk. Ook zal hij ingaan op de vraag hoe die bomen en struiken kunnen bijdragen aan de strijd tegen de opwarming van de aarde. Tenslotte behandelt hij de Keltische boomkalender .

De deelnemers ontdekken welke boom of struik bij hem of haar hoort en welke rol die levensboom heeft gespeeld in onze folklore en cultuurgeschiedenis.

De Kelten maakten ook gebruik van de wichelroede. Daarom reikt wichelroedeloper Johannes Zoet uit Diever aan het begin van de wandeling een wichelroede uit en leert de deelnemers hoe die hanteert.

Tijdens de wandeling volgen de deelnemers energiebanen en ontdekken zij welke bomen op een knooppunt van leylijnen staan. Ook meten zij de uitstraling van zonne- en maanbomen.

De wandeling duurt twee uur en start om 13.30 bij restaurant het Engelse Werk. Meelopen kost 18 euro, inclusief wichelroede en een boekje. Aanmelden via www.pelgrimspad.nl.