Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Verkeerscoach leidt automobilisten naar de nieuwe Kiss and Ride aan de Oosterlaan in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft een nieuwe Kiss and Ride aangelegd bij Station Zwolle aan de Oosterlaan bij het Stationsplein. 

Automobilisten die iemand van de trein halen of juist komen afzetten, kunnen vanaf dinsdag 7 juni kort parkeren op de nieuwe Kiss and Ride. Een gastvrije verkeerscoach begeleidt automobilisten op en rond het Stationsplein naar deze nieuwe plek. 

Tekst gaat door onder foto


De Oosterlaan - Gemeente Zwolle

Bij Station Zwolle kunnen automobilisten reizigers ophalen en afzetten aan de zuid- en noordentree. Kiss and Ride biedt ruimte voor automobilisten om, op een speciaal voor hen aangelegde plek, kort te parkeren. Op deze manier hoeven automobilisten niet op de rijbaan te staan.  

Tekst gaat door onder foto


De Stationsweg - Gemeente Zwolle

Kiss and Ride functie aan zuidentree Hanzelaan (verkeershub)
De centrumzijde van het station is - na de vernieuwingen van stadsentree Stationsplein-Stationsweg - een verblijfsgebied met veel groen, een grote vijver en prettige zitgelegenheden. Het stationsgebied aan de Hanzelaan is ingericht als verkeershub waar reizigers snel kunnen overstappen op een ander vervoermiddel. Reizigers kunnen hier makkelijk in de trein of de bus stappen of een taxi nemen. Ook kunnen zij vanaf hier eenvoudig hun reis in de stad vervolgen, bijvoorbeeld met een (elektrische) deelauto, scooter of -fiets. Op de Hanzelaan zijn er ook veel meer plekken voor Kiss and Ride dan op de Oosterlaan.

Tekst gaat door onder foto


Bijschrift - Gemeente Zwolle

Vernieuwen Oosterlaan en Westerlaan
De gemeente vernieuwt sinds april de Oosterlaan tot een plek waar het prettig is om te verblijven. De historische uitstraling van de Oosterlaan komt terug. Daarnaast krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. De weg wordt versmald en er komen slimme klimaatoplossingen onder de grond voor het opvangen en opslaan van regenwater. Begin juni is het eerste deel van de weg tussen de kruisingen met de Venestraat en Oosterstraat vernieuwd. Daarnaast is de Kiss and Ride gemaakt bij de aansluiting met het Stationsplein. Het werk aan de Oosterlaan is eind juli klaar. In het najaar komen hier nieuwe rijen bomen en andere beplanting. De gemeente werkt van september tot ongeveer mei volgend jaar verder aan het vernieuwen van de Westerlaan.  

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35