Van links af Sjoerd Quint, Arno Kattenpoel Oude Heerink en Gerdien Rots.
Van links af Sjoerd Quint, Arno Kattenpoel Oude Heerink en Gerdien Rots. Eigen foto

Bomen geplant bij begin uitvoering project Weezenlanden-Noord

Algemeen

ZWOLLE - De werkzaamheden voor het nieuwe Weezenlanden-Noord zijn dinsdag begonnen met het planten van drie bomen. 

Omdat groen en duurzaamheid belangrijk zijn in het gebied, zijn de bomen geplant. Deze staan symbool voor nieuw leven in een nieuw ontwikkeld gebied. De bomen werden geplant door de nieuwe wethouder Gerdien Rots, Sjoerd Quint, bestuurder van Openbaar Belang en Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur van Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius.

De bomen staan op de hoek van de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat. Het gebouw daar tegenover wordt de komende weken gesloopt, het is al afgezet met bouwhekken. In het najaar begint de bouw van het eerste appartementengebouw met 63 sociale huurwoningen. De komende jaren worden de andere gebouwen gefaseerd gesloopt worden nieuwe woningen gebouwd. De verwachting is dat het gehele gebied rond 2029 opgeleverd wordt. 

In de jaren 50 van de vorige eeuw zijn op de plek zes flats gebouwd met 180 appartementen, die werden verhuurd door woningcorporatie Openbaar Belang. Deze worden gesloopt. In plaats daarvoor bouwt Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius de komende jaren ongeveer 500 woningen. Daarvan zijn 230 sociale huurwoningen, 120 vrije sector huurwoningen en 150 koopwoningen. 

Inmiddels heeft ook het informatiecentrum een plek gekregen. Binnenkort kunnen de huidige bewoners en andere geïnteresseerden daar de plannen inzien. Zie ook www.weezenlanden-noord.nl

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13