Artist Impression van Weezenlanden-Noord.
Artist Impression van Weezenlanden-Noord. Gemeente Zwolle

Raad stemt in met Weezenlanden-Noord

Algemeen

ZWOLLE -  De gemeenteraad heeft maandag unaniem ingestemd met de wijziging van Bestemmingsplan Weezenlanden-Noord. De gemeente Zwolle zal het plan publiceren waarna het nog zes weken ter inzage ligt. 

De kern van de nieuwbouwplannen voor de buurt Weezenlanden-Noord is stedelijk wonen tegen de historische binnenstad met de voeten in het groepen. In dit parkachtige gebied tussen het Provinciehuis, de Rechtbank, het Thomas a Kempis College en het Almelose Kanaal worden de komende jaren circa 500 woningen gerealiseerd. Ook komen er twee parkeergarages en is er ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen. 

Er staan nu nog zes flats met 180 appartementen van Woningcorporatie Openbaar Belang. Hiervoor in de plaats ontwikkelt Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius ongeveer 230 sociale huurwoningen, 120 vrije sector huurwoningen en 150 koopwoningen. 

Deze ontwikkeling gaat de komende jaren gefaseerd plaatsvinden. In juni wordt begonnen met de sloop van het eerste deel. De sloop vindt gefaseerd plaats. Er zal worden gestart met de sloop van het gebouw op de hoek van de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat. In het najaar van 2022 wordt naar verwachting begonnen met de bouw van het eerste gebouw. Daarna volgen de andere gebouwen in fases. De verwachting is dat het hele project, inclusief de inrichting van het openbare terrein, rond 2029 af is. 

Meer informatie is te vinden op www.weezenlanden-noord.nl.