Afbeelding
Foto: Next Level Fotografie

Haringparty levert 18.000 euro op voor goede doel

Algemeen

ZWOLLE - Ruim zeshonderd bezoekers genoten woensdag 22 juni van De Zwolse Haringparty. Doel was om het event geld op te halen voor Stichting WijZ, dat zich inzet om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Dat is gelukt met een opbrengst van liefst 18.000 euro.

Tijdens de Zwolse Haringparty vonden er een loterij en een veiling plaats. Veilingmeester Dick Timmerman bracht 12 veilingitems onder de hamer, waarop door de aanwezige gasten flink werd geboden. Hoogtepunten was de veiling van een vaatje Hollandse Nieuwe. Dat was goed voor een opbrengst van 2.100 euro. Aan het eind van de avond reikte voorzitter Frank Brilman namens de Stichting Zwolse Haringparty een cheque uit aan vertegenwoordigers van WijZ Welzijn Zwolle. Met de opbrengst wordt onder andere een lunch georganiseerd voor alleenstaande ouderen. Deze zal later dit jaar plaatsvinden bij Deltion. Leden van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle zullen daarbij als vrijwilliger de lunch serveren. 

De Zwolse Haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio.

Rotary is een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Een van de pijlers van Rotary is het dienen van de (lokale) gemeenschap. De Zwolse Haringparty, met ieder jaar weer een ander goed doel waar een aanmerkelijke bijdrage naar toe gaat, sluit hier goed op aan. Rotaract is een vergelijkbare organisatie als Rotary, die zich richt op leden in de leeftijdsgroep 18 tot en met 35 jaar. Rotaract Zwolle bestaat uit een club jonge enthousiaste mensen die wonen en/of werken in Zwolle en omgeving.