Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hedon strikt Zuid-Afrikaanse zanger Jeremy Loops voor show in september

Algemeen

ZWOLLE - Het is poppodium Hedon gelukt om de populaire Zuid-Afrikaanse zanger Jeremy Loops voor een show naar Zwolle te halen. De artiest komt op dinsdag 27 september naar Hedon. Dit is een unieke kans om Jeremy Loops alsnog te zien spelen. Zijn beide shows in het Amsterdamse poppodium Melkweg zijn al geruime tijd uitverkocht. De kaartverkoop voor Jeremy Loops in Hedon start vrijdag 12 augustus om 09:00 via www.hedon-zwolle.nl en via Plato te Zwolle

Jeremy Loops heeft een cultstatus in zijn geboorteplaats Kaapstad door een bijzonder goed verkocht album en daarnaast internationaal succes. De Zuid-Afrikaanse artiest speelde zichzelf in de kijkers door zijn support tour voor de grote stadionband Twenty One Pilots en een uitverkochte Europese headline tour waarin hij 30.000 tickets verkocht. Inmiddels speelt Jeremy Loops over de hele wereld, verkoopt zaal na zaal uit waaronder een uitverkochte headlineshow in iconische O2 Academy Brixton in Londen. 

Ook in Nederland wist Jeremy in het verleden meermaals Paradiso Amsterdam uit te verkopen. Deze zomer geeft hij naast het optreden in Zwolle ook twee uitverkochte shows in de grote zaal van het Amsterdamse podium Melkweg. Zoals zijn naam suggereert gebruikt Jeremy zijn loop pedals als integraal onderdeel van zijn liveshows. Daarbij maakt hij bovendien gebruik van elementen uit een breed muzikaal spectrum: van hip-hop en electronica tot traditionele Afrikaanse muziek. Zijn muziek is een gewoven verzameling van geluiden die hij maakt met zijn gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox, die via looppedalen en echo- en distortionapparaten worden vervormd en gevuld tot een eclectisch, harmonisch, maar bovenal pop-achtig geheel. Een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues.  

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43