Afbeelding
Foto: Tjerk Muilwijk

Froukje komt in aanloop naar grootste AFAS Live show warmdraaien in Hedon

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De populaire zangeres Froukje komt op dinsdag 4 oktober naar Zwolle om een optreden te geven in Hedon. 

Voor haar grootste optreden in de Amsterdamse megazaal AFAS Live geeft ze slechts vier clubshows, het optreden in Hedon daar een van. Eerder dit jaar gaf de Rotterdamse zangeres al twee razendsnel uitverkochte optredens in de Grote Zaal van Hedon. De kaartverkoop is van start gegaan via www.hedon-zwolle.nl en via Plato in Zwolle.

Dat de populaire tegenwoordig in Amsterdam woonachtige Rotterdamse popartiest een goede band met Zwolle heeft mag duidelijk zijn want de shows die ze in mei in Zwolle gaf verkochten allebei in recordtempo uit. Iets wat kenmerkend is voor de artiest die in 2020 razendsnel doorbrak. Ze verdient een platencontract bij TopNotch en haar singles tikken in snel de miljoenen streams aan. 

Met de release van haar EP Licht en Donker in 2021 bezegelt ze haar definitieve doorbraak. Binnen enkele maanden loopt het project uit naar 15 miljoen streams. Single ‘Onbezonnen’ wordt 3FM Megahit, ‘Heb Ik Dat Gezegd’ gaat evenals ‘Ik Wil Dansen’ viraal op Tiktok en de EP tikt de nummer-1-positie aan op Apple Music. Op ESNS 2021 ontvangt Froukje de Kickstart Award voor nieuw talent en wordt ze door 3voor12 bestempeld als de beste act van het festival. Ook wint ze de 3FM Talent Award 2021, benoemt de Volkskrant haar tot #2 Poptalent van het jaar. 

Ook dit jaar is uiterst succesvol voor Froukje, haar clubtour is volledig uitverkocht, ze staat op Pinkpop, Lowlands, Best Kept Secret, Pukkelpop en tal van andere festivals. Ook wint ze een Edison. Kroon op dit jaar is haar grootste soloshow tot nu toe op 15 oktober in AFAS Live.