Afbeelding
Foto: Aangeleverd

34ste editie Grassparty in Wijthmen

Algemeen

WIJTHMEN - In Wijthmen wordt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september de 34ste editie van de Grassparty gehouden. En dat betekent een dorpsfeest met tal van activiteiten op het feestterrein tegenover café-restaurant De Mol.

Op vrijdagmiddag opent de Grassparty met de vrijdagmiddagborrel. ’s avonds staat traditiegetrouw het buurtspel op het programma. De straten neem het dan tegen elkaar op via een subquiz, waarbij de algemene kennis en Wijthmen/Herfte kennis wordt getoetst. Dit jaar is het thema: Hardrockcafe Wijthmen. Hierbij gaan de straten van achter hun eigen gecreëerde Hardrock-desk, proberen zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. De muzikale invulling wordt deze avond verzorgd door de rockband Steam Sister. Ook DJ Kappa is van de partij.

Net als bij de voorgaande edities start de zaterdag met de motor & trekker-toertocht. de middag staat in het teken van de Wijthmense Keetkampioenschappen, een nieuw spel onderdeel in de vorm van een zeskamp. Keten zijn ongekend populair, zo ook in Wijthmen. Daar heeft de organisatie van de Grassparty op ingespeeld. Welke keet komt als beste uit de verf op de verschillende onderdelen en mag zich kronen tot dé keet van Wijthmen en omstreken?

Op zaterdagavond is het de beurt aan Still Blue om er een feestje van te maken. Deze zesmansformatie komt met een verrassende lading rockclassics. Ook bij deze Grassparty begint de zondagochtend met de traditionele Grassfietstocht. Daarnaast is er voor de sportieve fietser een wielertocht, waarbij deelnemers kunnen kiezen voor een route van 65 of 95 kilometer. Voor de spelletjesfanaat is er een bingo in de tent met fantastische prijzen, waaronder een knaller van een hoofdprijs, 200 euro.

Zondag middag is er een schouwspel tussen markante, opzienbarende, en in het oog springende figuren uit Herfte en Wijthmen. Hierbij gaat Herfte tegen Wijthmen strijden om de Grassparty Highland games Bokaal. Highland games zijn traditionele Schotse krachtmetingen waarbij o.a met biervaten en boomstammen wordt gesmeten. De ‘games’ worden muzikaal begeleid door een echte Schotse pipingband.

Voor opgave of meer informatie, kijk op de site www.grassparty.nl

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 21 uur geleden