De regenbogen aan Zuidzijde van station Zwolle
De regenbogen aan Zuidzijde van station Zwolle Foto: Pedro Sluiter

Kunstwerk ‘De Regenbogen’ symboliseert divers en inclusief Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Aan de Zuidzijde van het Station Zwolle is vrijdagmiddag het kunstwerk ‘De Regenbogen’ officieel onthuld. Het object is ontworpen door studenten van Cibap. 

Tijdens de onthulling werden regenboogarmbandjes en liefdesslotjes uitgedeeld, die konden worden bevestigd aan het kunstwerk om zo te laten zien achter de boodschap van ‘De Regenbogen’ te staan.

Verantwoordelijk wethouder Dorrit de Jong nam de onthulling voor zijn rekening. “In Zwolle streven we ernaar dat iedereen mee kan doen. Dat is ook één van de speerpunten van het nieuwe coalitieakkoord. Inclusief samenleven betekent voor mij dat je jezelf mág en kán zijn. Juist in de verschillen zit de kracht van de mens. Met de Regenbogen op ons stationsplein laten we dit heel kleurrijk zien aan alle inwoners en bezoekers van de stad.”

Met de onthulling is het Zwolle Pride Festival van start gegaan. Vrijdagavond om 20.00 uur vindt de ‘Queen of the East verkiezing’ plaats in Theater Odeon. Zaterdagmiddag om 14.30 uur start de Pride Walk dwars door de historische binnenstad van Zwolle. De Pride Walk eindigt op het Rodetorenplein met spetterende shows. Meer info: www.zwollepride.nl voor het complete programma.

De regenbogen aan Zuidzijde van station Zwolle

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden