Martijn van Dijk (l) heeft samen met Joop van Ommen het naambordje onthuld.
Martijn van Dijk (l) heeft samen met Joop van Ommen het naambordje onthuld. Foto: Pedro Sluiter

‘Martijn heeft nu zijn eigen plein’

Algemeen

ZWOLLE - Bij de WRZV-hallen is Martijn van Dijk in het zonnetje gezet. Hij was 35 jaar actief als vrijwilliger voor WRZV De Boog. Zaterdag werd het pleintje voor de nieuwe sporthal naar hem vernoemd.  Ook werd hij benoemd tot erelid en ambassadeur van WRZV De Boog. “Martijn heeft nu zijn eigen plein”, aldus voorzitter Anton Cramer van de zaalvoetbalorganisatie voor mensen met een beperking.

(door Gerard Meijeringh)

De geschiedenis van Martijn van Dijk bij WRZV De Boog is een bijzonder verhaal. Hij heeft van kinds af aan cerebrale parese (CP), een houding- en bewegingsstoornis. Toch wist hij ondanks deze beperking altijd het maximale eruit te halen. Op 16-jarige leeftijd kwam hij binnen bij De Boog. “Ik wil graag voetballen, maar dat kan niet in Zwolle”, zei hij. Bij De Boog was hij welkom en hij groeide uit tot een belangrijke schakel. Hij deed de ledenadministratie, fungeerde als materiaalman en hulppenningmeester. “Martijn was jarenlang het geweten van De Boog. Hij is een intelligente man in een beperkt lichaam. Daarom was hij genoodzaakt om te stoppen. Zijn lichaam liet hem in de steek. Het is heel belangrijk dat hij bij de vereniging betrokken blijft”, aldus Anton Cramer.
Wethouder Michiel van Willigen vond het logisch dat hij er een plein naar Van Dijk is vernoemd. “Als je 35 jaar als bestuurslid hebt gediend, dan verdien je dat. Hij is een voorbeeld. Martijn is een doorzetter en die hebben we nodig in de stad.” Martijn van Dijk sprak van een mooie blijk van waardering. “Ik heb nu tijd om meer dingen voor mezelf te doen. Zwemmen en fietsen. Mijn werk bij De Boog heb ik afgesloten. Het was een leuke tijd, maar het is mooi geweest. Nu mogen andere mensen het overnemen.”

(Lees verder op pagina 5)
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh