Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Onderhoud op de A28 tussen Zwolle en Meppel duurt langer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Automobilisten die reizen tussen Zwolle en Meppel op de A28 hebben langer dan gepland last van de werkzaamheden. Dat heeft volgens Rijkswaterstaat onder meer te maken met de levering van de benodigde grondstoffen. Er is verkeershinder tot 7 december. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden duren tot 26 november.

“Tot uiterlijk woensdag 7 december 06.00 uur zijn we aan het werk tussen de aansluitingen Staphorst en Ommen en is in beide richtingen sprake van verkeershinder. Verkeer moet rekening houden met twee in plaats van drie rijstroken per richting. Deze rijstroken zijn versmald en verschoven en er geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. Wegebruikers dienen met name in de spitsen rekening te houden met een extra reistijd van circa 20 minuten”, zo schrijft Rijkswaterstaat in een persbericht. 

“We verwijderen en vervangen meerdere asfaltlagen op de A28 om de weg voor de winter weer in goede conditie te brengen en ervoor te zorgen dat het verkeer veilig kan blijven doorstromen.De A28 tussen aansluiting Ommen en knooppunt Lankhorst is bijna klaar: als deze werkzaamheden afgerond zijn, is ook dit traject klaar voor de winter.” 

Verkeershinder A28 Staphorst - Ommen

De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats op het traject tussen de aansluitingen Staphorst (23) en Ommen (21) in de richting van Zwolle. De werkzaamheden op dit traject zijn gestart op 15 november en zullen, bij gunstige weersomstandigheden, op 7 december afgerond zijn. De tussenliggende af- en oprit Nieuwleusen (22) is in de richting Zwolle afgesloten tot woensdag 23 november 20.00 uur en van vrijdag 25 november 20.00 tot zaterdag 26 november 09.00 uur.

Rijkswaterstaat adviseert om tijdens deze periode in de spitsuren de A28 tussen Staphorst en Ommen in beide richtingen te mijden. “Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd en pas zo mogelijk, het reismoment en de wijze van reizen aan. Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.”
 

Kijk voor meer informatie op https://rwsverkeersinfo.nl of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 12 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 13 uur geleden