Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Basketbalclinic voor jongeren van Match

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Jongeren van Match hebben onlangs een basketbalclinic gehad en een wedstrijd bezocht van de Hammers.

Het idee voor de clinic ontstond bij voormalig profbasketballer en consultant bij recruitmentbureau STORM in recruitment Nigel van Oostrum. “Hij kende een bestuurslid van onze afdeling en kwam met het voorstel om een clinic voor jongeren te organiseren”, legt coördinator Humanitas Match Zwolle Henriëtte Toornstra uit. “Wij hebben vervolgens jongeren die aan het jongerenmaatjesproject Match verbonden zijn en jongeren uit de Internationale Schakelklas uitgenodigd om mee te doen. In de Schakelklas zitten onder meer jongeren die nieuw in Nederland zijn en de taal soms nog niet goed beheersen. Dat was geen probleem omdat sport verbindt zonder dat er veel taal nodig is. Zo deden er twee Oekraïense meisjes mee die geen Nederlands en geen Engels spraken, maar het bleek geen belemmering tijdens het spel.”

Uiteindelijk betraden zestien jongeren het basketbalveld, waar ze oefeningen deden en tot slot een partijtje speelden. Na afloop kregen alle jongeren een goodiebag met snoep, een sleutelhanger, een waterflesje, een pen en een klein boekje. Ook verzorgde Landstede Hammers het avondeten.

Daarnaast mochten 22 jongeren een thuiswedstrijd van de Hammers bijwonen. Na afloop konden ze met de spelers op de foto en hen om een handtekening vragen.

Het initiatief, dat mede tot doel heeft om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan, is volgens Toornstra een mooi voorbeeld van een samenwerkingsproject. “Zo heeft STORM in recruitment de clinic gesponsord en sponsorden de Hammers het eten en de wedstrijd.”

De reacties van de jongeren waren enthousiast. “Ze vertelden na afloop hoe leuk ze het hadden gevonden en wat ze allemaal gekregen hadden. Ook de Hammers waren erg te spreken over het initiatief.”



Gerard Meijeringh

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 18 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 1 mei, 00:25