Afbeelding
Foto: Robert Westera

Hedon viert vijftigjarig jubileum met speciale evenementen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In 2023 bestaat Poppodium Hedon in Zwolle vijftig jaar. Hedon werd in 1973 opgericht als jongerencentrum en verhuisde meerdere keren binnen Zwolle om uiteindelijk neer te strijken op de huidige plek aan de Burgermeester Drijbersingel. Tijdens dit feestjaar duikt Hedon in het verleden en halen ze de bijzondere verhalen van 50 jaar Hedon op. In december begint Hedon met diverse acties op hun social media met aftellen richting het jubileumjaar. Het eerste grote Hedon 50 jaar-evenement is op nieuwjaarsnacht met een groots oud & nieuw feest. Deze week maakt Hedon de eerste namen in het kader van Hedon 50 jaar bekend. 

Programmeur Erik Delobel. “We hebben ervoor gekozen om juist niet voor één feestweek te gaan of een themaweekend maar het hele jaar speciale gebeurtenissen te gaan labelen aan Hedon 50 jaar. Zo hebben we oud-programmeurs de kans gegeven nog een keer carte-blanche een avond in Hedon te vullen. Ook hebben we verschillende bands met een speciale ‘Hedon connectie’ weten te strikken om nogmaals in Zwolle te komen optreden. Donderdag 3 november maken we het eerste optreden in deze reeks bekend. Een band waarvan ik ontzettend trots ben dat ze komen aangezien ze normaal veel grotere zalen kunnen vullen. Het hele jaar gaan we speciale shows programmeren die we koppelen aan Hedon 50 jaar. Aan al deze shows zit een mooi verhaal wat we rondom dit optreden gaan uitdragen en vertellen.” 

“Hedon is altijd een vooruitstrevende plek geweest in de Zwolse samenleving, met een prominente positie binnen de regionale cultuurscene. Hier zijn prachtige verhalen over te vertellen die de bezoekers van Zwolle vast nog niet kennen of in de vergetelheid zijn geraakt. We vragen onze bezoekers dan ook om hun verhalen met ons te delen, er is zoveel gebeurd in vijftig jaar, we zouden het mooi vinden als we zoveel mogelijk verhalen in kaart kunnen brengen en gedurende het feestjaar 2023 dit verhaal van Hedon te kunnen delen en uitdragen.” aldus Erik Delobel. Meer informatie over Hedon 50 jaar maakt Hedon de komende weken bekend. Bezoekers van Hedon kunnen hun verhalen en foto’s waar Hedon een rol in heeft delen via 50jaar@hedon-zwolle.nl.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.