Bauke Vermaas is de stadsdichter van Zwolle.
© Pedro Sluiter Foto Zwolle
Bauke Vermaas is de stadsdichter van Zwolle. © Pedro Sluiter Foto Zwolle Foto: Pedro Sluiter

Bauke Vermaas nieuwe stadsdichter van Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Bauke Vermaas is de nieuwe stadsdichter van Zwolle. Tijdens de Gedichtendag in Stadkamer Centrum donderdagavond is ze gepresenteerd.  Vermaas is de opvolger van Sarah Lucassen.

Traditiegetrouw wordt tijdens Gedichtendag afscheid genomen van de stadsdichter van Zwolle en de opvolger bekendgemaakt. Sarah Lukassen was twee jaar stadsdichter van Zwolle. Twee jaar lang verrijkte Sarah onze stad met haar gedichten en spoken over gebeurtenissen in Zwolle. Uit handen van wethouder Monique Schuttenbeld, wethouder cultuur, kreeg ze een bundel met haar gedichten voor Zwolle.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe stadsdichter droegen andere Zwolse dichters, onder andere Jehudi van Dijk en Cornelis Kapitein, voor uit eigen werk of uit werk van een andere Zwolse dichter. Muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door drie violisten en een cellist van jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel.

De komende twee jaar zal Bauke Vermaas de stadsdichter van Zwolle zijn. Vermaas is wetenschapsschrijver, dichter/schrijver en boekbinder en woont (uiteraard) in Zwolle. En ze heeft een voorliefde voor fietsen.


Gerard Meijeringh