Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Christelijke tussenjaren organiseren eerste Christelijke Tussenjaarbeurs

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op woensdagavond 8 februari vindt de eerste Christelijke Tussenjaarbeurs plaats op Hogeschool Viaa aan de Assendorperdijk. Het UIT Vormingsjaar, het tussenjaar van Youth for Christ Zwolle, heeft hiertoe initiatief genomen en inmiddels zijn er zestien tussenjaren aangesloten. Het doel van deze avond is om jongeren te informeren en inspireren in het bestaande aanbod tussenjaren.

Elke organisatie is deze avond met een stand aanwezig en er zijn (oud-) studenten beschikbaar voor vragen. Voorheen directeur van de Evangelisch Hogeschool, columnist en spreker Els van Dijk verzorgt daarnaast een seminar met het thema De winst van een tussenjaar. Els van Dijk heeft een groot hart voor jongeren en voor de complexiteit van de samenleving waar zij in leven en kan als geen ander mensen meenemen in het waarom van een tussenjaar.

Steeds meer jongeren kiezen voor een tussenjaar. De organiserende partijen bieden allemaal een vorm van onderwijs aan dat gericht is op persoonlijke vorming en geloofsontwikkeling. “Iedere organisatie doet dat op zijn eigen, unieke manier” licht Judith Mulder, organisator van de beurs, toe. “Op deze avond hopen we jongeren een plek te bieden waar ze zich kunnen laten informeren en inspireren zodat ze een tussenjaar vinden wat helemaal bij hen past.” “Ik heb zelf ontzettend veel aan mijn tussenjaar gehad. Het is zo waardevol om de tijd te nemen om te ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt. Om meer te leren over jezelf, God en de wereld om je heen, dat gun ik iedereen”.

De Christelijke Tussenjaarbeurs is een samenwerking tussen Approach of Life, Best Life College, de Evangelisch Hogeschool, ETF, Foundation 4 Life, Good News ZA, Gospel Mission, de Herberg, Horizon, I AM, Jong Present, de Katapult, Royal Mission, Torchbearers, UIT Vormingsjaar, de Wittenberg en Yada studies.

De Christelijke Tussenjaarbeurs is gratis toegankelijk en duurt van 18.30 tot 21.30 uur. Meer informatie & aanmelden: www.ikzoekeentussenjaar.nl.

Gerard Meijeringh