Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

‘Helende boeken’ voor Zwolse basisscholen

Algemeen

ZWOLLE - Nyke Wilmink en Yvonne van de Belt van de Enkschool hebben donderdagmiddag bij IntermeZZo de boekenset ‘Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet’ in ontvangst genomen. De set bestaat uit twee boeken die kinderen kunnen helpen bij het verwerken van iets heftigs wat ze hebben meegemaakt. Alle Zwolse basisscholen kunnen de boekenset gratis krijgen door een succesvolle actie van JCI Zwolle voor KinderMezzo.

De boeken zijn geschreven door Aafke Meijer en Gertie Mooren. Meijer constateerde dat er geen boeken zijn voor kinderen tot en met 12 jaar die iets heftigs hebben meegemaakt. De boeken zijn al voor corona geschreven, maar Corina den Hollander, directeur van het Zwolse centrum voor leven met en na kanker IntermeZZo en KinderMeZZo maakte zich sterk voor de introductie voor de boeken bij het Zwolse centrum. 

Het succesvolle jubileum Hanzebal van JCI Jonge Ondernemers Zwolle bracht alles in een stroomversnelling. Hierbij werd een bedrag van maar liefst 27.500 euro binnengehaald. Een deel van dit bedrag wordt nu aangewend om Zwolse basisscholen te voorzien van de boekenset. Het doel van de schrijvers Aafke Meijer en Gertie Mooren is dat de boeken een steun in de rug zijn voor kinderen die te maken hebben gehad met een heftige ervaring, zoals een sterfgeval of een scheiding. In het eerste boek staan verhalen van echte kinderen die iets heftigs hebben meegemaakt opgetekend. In het tweede boek zijn deze verhalen vertaald in sprookjes. Aafke Meijer sprak donderdag van ‘helende boeken. “Ik hoop dat kinderen zich erin herkennen en dat er sprake zal zijn van helende verhalen.” 

Lees volgende week meer in Weekblad De Swollenaer



Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 13 uur geleden