Kerngroep Deltion Tour du ALS v.l.n.r.: Jan Theunissen, Ivo Reimink, Kenrick Zondervan, Tanja
Mensink en Karen van der Burg.
Kerngroep Deltion Tour du ALS v.l.n.r.: Jan Theunissen, Ivo Reimink, Kenrick Zondervan, Tanja Mensink en Karen van der Burg. Foto: Ferdy Damman

Zestig Deltion’ers beklimmen de Mont Ventoux voor Stichting ALS

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Tijdens de Tour du Als op 8 juni gaat een groep van 60 medewerkers en studenten van het Deltion College wandelend, hardlopend of fietsend de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen. 

Vitaliteit is een groot goed binnen Deltion en in het kader van het 25-jarig bestaan in 2022 besloot de school zich in te zetten voor een goed doel, waarbij vitaliteit minder vanzelfsprekend is. Gedurende het afgelopen jaar hebben medewerkers en studenten van Deltion veel acties opgezet om de verschrikkelijke zenuw- en spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) meer bekendheid te geven én zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek. 

Meerdere collega’s hebben in hun nabijheid ervaren wat ALS met iemand doet. Eén van de initiatiefnemers is Ivo Reimink, adviseur Professionalisering bij Deltion. Nadat hij in gesprek kwam met collega Fija Hessels, docent Verpleegkunde, vielen de puzzelstukjes op hun plek. “Ingur Zijlstra, de man van Fija, heeft ALS. Zij maken van dichtbij mee hoe deze ziekte hun leven op de kop zet. Wij zetten ons dan ook graag in voor zo’n goed doel. Het geeft veel energie om met alle collega’s en studenten dit samen op te pakken. Want we doen het echt samen”, aldus Reimink.  

Door verschillende activiteiten te organiseren heeft Team Deltion Tour du ALS de afgelopen maanden al veel geld opgehaald. Denk aan een PADELtion toernooi, een wielertocht en de verkoop van verschillende producten. Daarnaast heeft iedere individuele student en medewerker sponsoractiviteiten ondernomen. Zo heeft Beatrijs Kruider (20), derdejaars studente verpleegkunde, in de afgelopen zes weken al zo’n 2.700 euro opgehaald door heel veel cakes te bakken, schoon te maken en eigengemaakte armbandjes te verkopen. Jan Theunissen, mede-initiatiefnemer: “Het leeft enorm, dat is supergaaf. We willen graag een schandalig hoog bedrag ophalen. De teller gaat de goede kant op, maar er kan nog meer bij om het zo broodnodige onderzoeksgeld op te halen. Iedere bijdrage is welkom om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen.” 

Op 16 mei vindt er nog een spinningmarathon plaats bij Deltion, waarbij tientallen mensen zich tegen betaling van een sponsorbijdrage in het zweet fietsen. Op deze dag worden door medewerkers en studenten ook eigengemaakte taartjes, ansichtkaarten en andere producten verkocht. Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan Stichting ALS.

Ingur Zijlstra en Fija Hessels

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Koorbazen knalt zeven keer in uitverkochte Axxor Fabriekshal Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Armin Spijkerman beste juniorenschutter van Nederland Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Omgeving Bastionstraat in Stadshagen afgezet door politie: onderzoek naar mogelijk zedenmisdrijf Algemeen 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.