Studenten in gesprek in Academiehuis Grote Kerk.
Studenten in gesprek in Academiehuis Grote Kerk. Foto: Ellen Duijvekam

Als eerste stemmen van Overijssel in Academiehuis Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE - Op 14 en 15 maart houden SOOZ, Buro Ruis, JOVD, ZHTC en het Academiehuis: de Keuzestress - Verkiezingsnacht onder leiding van NOSop3-presentator Devran Alkas in Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Deze Verkiezingsnacht richt zich op jongeren en studenten tot 30 jaar uit de regio die hier in de regio een toekomst willen opbouwen.

Zes politieke partijen, waaronder VVD, BBB, Christen Unie, Volt, GroenLinks en D66, zullen aanwezig zijn om te spreken over het thema: Overijssel: een aansprekende plek voor jongeren om te wonen, werken en leven. Wat is daarvoor nodig? Onderwerpen zoals een basisinkomen, steun bij bedrijfsovernames en startende bedrijven, aantrekkelijk opleidingsaanbod, betaalbare woningen en divers cultureel aanbod zullen hierbij aan bod komen.

De studenten zullen voor een laatste keer met de politieke partijen in gesprek gaan, voordat ze hun stem uitbrengen. Om middernacht, 00:00 uur opent burgemeester Peter Snijders, samen met de Nachtburgemeesters van Zwolle en de studenten het verkiezingsloket. De eerste stemmen van Overijssel kunnen dan uitgebracht worden tot 01:00 in het Academiehuis. Het stembureau opent daarna weer om 07.30 uur en sluit om 21.00 uur.

Dit evenement biedt jongeren en studenten de kans om kennis te maken met politieke partijen en hun standpunten en om actief deel te nemen aan de verkiezingen. Het is een unieke gelegenheid voor jongeren om hun stem te laten horen en hun mening te delen met politici.

Voor meer informatie over de Keuzestress - Verkiezingsnacht, kijk op https://www.academiehuis.nl/evenementen/verkiezingsnacht

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54