Maximaal Muzikaal was een van de vaste waarden van HESZ. Volgend jaar valt dit onder de paraplu van ZwolleFonds.
Maximaal Muzikaal was een van de vaste waarden van HESZ. Volgend jaar valt dit onder de paraplu van ZwolleFonds. Foto: Aangeleverd

ZwolleFonds, CityCentrum en HESZ slaan de handen ineen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De besturen van stichting ZwolleFonds, Horeca Evenementen Stichting Zwolle en de vereniging CityCentrum hebben besloten hun krachten te bundelen. Op de jaarvergadering van 12 juni 2023 wordt de achterban gevraagd om in te stemmen met de samenwerking. De besturen verwachten dat de samenvoeging kansen biedt op het gebied van belangenbehartiging van ondernemers, het professionaliseren van evenementen en het verbeteren van de uitstraling van de binnenstad. De partijen gaan verder onder de noemer ZwolleFonds.

Stichting ZwolleFonds vertegenwoordigt retail, horeca en culturele organisaties in de binnenstad. De stichting zet zich in voor een aantrekkelijke binnenstad waar het goed verblijven en verantwoord ondernemen is. De stichting is belangenbehartiger, verzorgt diverse evenementen en werkt mee aan een fijne uitstraling van de binnenstad. 

De Vereniging CityCentrum is medeoprichter van het ZwolleFonds en is bekend als de winkeliersvereniging. De vereniging heeft de activiteiten enkele jaren geleden grotendeels ondergebracht bij het ZwolleFonds en concludeert nu dat de losstaande vereniging geen toegevoegde waarde meer heeft, nu ook het beleid een goede positie heeft binnen het ZwolleFonds, en ook formeel kan opgaan in het ZwolleFonds.

De Horeca Evenementen Stichting verzorgt diverse grote en kleinschalige evenementen in de binnenstad, zoals Carnaval, Koningsnacht- en dag en het Stratenfestival. De achterban van de HESZ bestaat uit horecagelegenheden in de binnenstad.

Genoemde organisaties zien grote meerwaarde in de krachtenbundeling. Er zijn ambities om de evenementen goed te spreiden over het jaar en professioneel te organiseren. Ook is het streven om met samenwerkingspartners te bouwen aan een meerdaags cultureel en culinair evenement dat voortbouwt op bestaande initiatieven. Met een grotere achterban kan een breder draagvlak en uitvoeringskracht worden vormgegeven. De bundeling maakt de totstandkoming van een evenementenorganisatie mogelijk.
Met het realiseren van de sfeerverlichting en de bloembakken heeft ZwolleFonds de uitstraling van de binnenstad een enorme boost gegeven. Dit blijft het ZwolleFonds in de nieuwe samenwerking doen.

Er staan grote veranderingen gepland in de Zwolse binnenstad. De binnenstad beweegt mee met de sterke groei die wordt verwacht. Deze ontwikkelingen vragen iets van overheden, bewoners en ondernemers. Door elkaar te kennen en het goede gesprek te voeren, kunnen plannen beter worden en zorgvuldig tot uitvoering komen.

Ton Leensen, voorzitter van de HESZ, is blij met de samensmelting. “Vanuit de HESZ werken we al lang met het ZwolleFonds samen. Nu kunnen we in gezamenlijkheid de organisatie van evenementen in de binnenstad professioneel blijven vormgeven en vernieuwingen in de evenementen aanbrengen.”

Andries van Daalen, voorzitter van het ZwolleFonds, vult aan: ‘Met de samenvoeging ontstaat een helder aanspreekpunt voor het gesprek tussen gemeente en ondernemers. Ook kunnen we de evenementen vernieuwend en toekomstbestendig maken. Prachtig voor ondernemer en inwoner’
Ype Bosma, voorzitter van het CityCentrum is blij dat belangenbehartiging voor ondernemers een belangrijk speerpunt is van de nieuwe organisatie: ‘Bij de plannen van ZwolleFonds hebben we de ondernemers keihard nodig’.

Horeca- retail en culturele organisaties, gevestigd binnen de stadsgracht kunnen zich aanmelden voor de jaarvergadering via info@zwollefonds.nl. De jaarvergadering wordt 12 juni gehouden om 17.30 uur in de Statenzaal (Diezerstraat 80).

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren