Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Gemeente Zwolle en ZwolleFonds blijven samenwerken aan sterke binnenstad

Algemeen

ZWOLLE - De samenwerking tussen gemeente Zwolle en ZwolleFonds krijgt een vervolg. Ook de komende jaren slaan zij de handen ineen voor het versterken van de aantrekkingskracht en daarmee het economisch laten bloeien van de binnenstad van Zwolle.

Woensdagavond ondertekenden de gemeente en het ZwolleFonds een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die loopt tot en met 2026. Het ZwolleFonds ontvangt van de gemeente jaarlijks een bedrag van 220.000 euro. Deze bijdrage is bedoeld voor het stimuleren van activiteiten en evenementen die de binnenstad aantrekkelijker maken en daarmee zorgen voor economische bloei. Ook wordt voorzien in een bijdrage voor binnenstadmanagement. Denk hierbij aan het voorkomen van leegstand en het ondersteunen en adviseren van ondernemers. Veiligheid is ook een belangrijk onderwerp.

Gemeente en ondernemers in het centrum van Zwolle gingen in 2017 in overleg over wat nodig was voor een bruisende, schone en veilige binnenstad. Een aantrekkelijke plek voor ondernemers en bezoekers. Om dat te stimuleren werd de samenwerking vastgelegd voor vijf jaar. Deze is nu met een periode van vijf jaren verlengd.

Met subsidie van de gemeente organiseerde ZwolleFonds allerlei projecten om de aantrekkingskracht van de binnenstad te vergroten en meer bezoekers op de been te krijgen. Dat deed zij samen met onder meer onderwijsinstellingen, de kunst en cultuur sector, bewonersverenigingen, vastgoedeigenaren en bezoekers. Naast evenementen is ook aan de aankleding en uitstraling van de binnenstad gewerkt. De lichtbeeldenroutes, de kerstverlichting en de bloemen zijn sprekende voorbeelden.

Anne Riemersma, aanjager bij het ZwolleFonds, is blij met het verlengen van de samenwerking: “Met het ondertekenen van de overeenkomst laten gemeente en ondernemers zien dat ze met elkaar de binnenstad steeds aantrekkelijker en bruisender willen maken. Ieder vanuit zijn eigen rol. Samen met ondernemers en partners willen we graag doorbouwen en ambities waarmaken.”


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14