Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Voorstelling ‘Zie de mens’ in Co-Grote Voort

Algemeen

ZWOLLE – In samenwerking met Leger des Heils Noordoost brengt de Joseph Wresinski Cultuur Stichting op donderdag 1 juni de theatervoorstelling ‘Zie de mens’ in Co-Grote Voort aan de Grote Voort 8-10.

Dagelijks wordt het Leger des Heils geconfronteerd met armoede in onze samenleving. In armoede leven, maakt mensen vaak vleugellam. Soms ligt verslaving op de loer, is er weinig hoop op herstel en krijgen kinderen niet de zorg die ze nodig hebben en verdienen.

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting gelooft in herstel door cultuur en creativiteit. Door vrijheid te voelen in expressie en hoe je jouw leven inricht, krijgt ieder mens – arm of rijk – ruimte voor herstel. Leger des Heils ondersteunt dit van harte en voelt zich geïnspireerd door dit mensbeeld.

Zie de mens is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

Leger des Heils Noordoost nodigt iedereen van harte uit voor de voorstelling. “Samen leren van hersteldeskundigen en samen zijn onder het genot van een hapje, sapje en livemuziek na afloop.”

De voorstelling is gratis toegankelijk en begint om 16.00 uur. Aanmelden via wresinskicultuur.nl/aanmelden

Afbeelding

Gerard Meijeringh