Afbeelding
Foto: Rene Kuipers Fotografie

Verticale dansers bij voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ in Academiehuis Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE – Op 15 en 16 april landt de erfgoedparade in Zwolle met de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’. Academiehuis Grote Kerk wordt overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien. De voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering, waarmee iconische gebouwen nieuwe vullingen krijgen.

Volgens Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade, krijgt het publiek in Zwolle een spektakelstuk te zien. “Een voorstelling die de mogelijkheden van Academiehuis Grote Kerk als culturele locatie volledig benut. Stichting Ropes Aligned heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met dansers, freerunners en spannende orgelmuziek. Het publiek gaat op avontuur. Door Academiehuis Grote Kerk en geeft er samen met de artiesten nieuwe betekenis aan.”

Natasja Bode en Suzanne de Beker zijn de artistiek leiders van Ropes Aligned / Dans naar de Hemel. “’Wij brengen een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. In deze nieuwe voorstelling dagen wij het publiek uit om de grote monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven. Enorm spannend om dit soort voorstellingen in Academiehuis Grote Kerk te spelen.”

Kaarten voor de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ kosten 12,50 euro voor volwassenen en 9.75 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Alle informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nl.

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun vande Vriendenloterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. De erfgoedparade komt graag in contact met meer culturele makers en locaties om samen nieuwe ideeën vorm te geven.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14