De Verbinding, een van de gebouwen van Co.
De Verbinding, een van de gebouwen van Co. Eigen foto

Workshops, muziek en open ateliers op Shipyard Festival

Algemeen

ZWOLLE - Bij Co, aan de Grote Voort 8-10 wordt zaterdag 10 juni van 12.00 tot 19.30 uur het Shipyard Festival gehouden.

Het terrein aan de Grote Voort, dat voorheen dienst deed als fabriek voor scheepsonderdelen, is nu tot een bruisende plek. Co biedt werkplekken en ateliers over drie Zwolse locaties aan circa 225 ondernemers uit de creatieve sector en aan studenten van uiteenlopende opleidingen. De samenstelling is divers: van starters tot zzp’ers en van flexwerkers tot gevestigde bedrijven. Zij werken zowel zelfstandig als gezamenlijk aan projecten, producten en diensten. Hier openen kunstenaars, designers, muzikanten, filmmakers en andere creatievelingen hun deuren en laten zij zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van kunst en ambacht. Bezoekers kunnen niet alleen kennismaken met de talentvolle makers, maar ook hun eigen artistieke kant ontdekken tijdens een van de vele creatieve workshops. 

Er zijn optredens van Burgeon, David Hayne en de lekkere deuntjes van Mobiel Vinyl en BackAttack Soundsystem. Voor ontspanning tussen de optredens doorzijn er yogaworkshops en een salsaworkshop.

Maar er is meer dan alleen kunst, muziek en creativiteit. Op het terrein zijn verschillende eetplekjes met lekkernijen en verfrissende drankjes. En voor de kinderen is er een springkussen waar zij zich de hele dag kunnen vermaken.

De entree is gratis Meer informatie staat op www.instagram.com/coshipyardfestival/

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 22 uur geleden