De jongeren van Pedal Bikelife maken wheelies voor Rezet.
De jongeren van Pedal Bikelife maken wheelies voor Rezet. Foto: Annelies Kalisvaart

Jongeren van Pedal Bikelife schitteren in clip

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - Pedal Bikelife is een groep jongeren die in zwolle fietsen en wheelies doen. Ze fietsen samen, helpen elkaar en leren nieuwe tricks. Afgelopen periode hebben de jongens van Pedal Bikelife de rappers van de Fakelteit geïnspireerd en gevraagd een nummer te schrijven. Vervolgens is hieruit een videoclip gemaakt die is opgenomen in het centrum van Zwolle. 

(door Annelies Kalisvaart)

Zondag 4 juni was de presentatie van de videoclip bij jongerencentrum Rezet in Zwolle-Zuid. De jongens van Pedal Bikelife zaten samen de jongeren van de Fakelteit en alle ouders vol spanning te wachten op de presentatie van de clip. Jasper van Stiphout, drijvende kracht achter Pedal Bikelife en vader van 1 van de jongens praatte het geheel aan elkaar.
“De jongens van Pedal Bikelife zijn een aantal weken geleden bij de Fakelteit binnengelopen. Vraag aan de jongeren van de Fakelteit was of ze het leuk zouden vinden om zich te laten inspireren door de trics van Pedal Bikelife. Dit werd enthousiast ontvangen en de rappers gingen er diezelfde avond mee bezig. In no-time stond er een gave track en ontstond het idee voor een videoclip.”

De videoclip is gemaakt door Mark Hamstra. Hij werkt vaker met Jasper van Stiphout en heeft ook de posters en de social media gemaakt. Hamstra vertelt:” Ik ben met de jongens op pad geweest in het centrum van Zwolle en heb in de studio van de Fakelteit eveneens opnames gemaakt. De jongens maken in de clip wheelies op onder andere de Melkmarkt en staan te kijken naar een voetballer met coole tricks. Ook is er een breakdancer die in de clip zijn moves laat zien. De jongeren die meedoen in de clip zijn gelinkt aan het Urban life en wonen in Zwolle.”


De jongeren van Pedal Bikelife kijken ingespannen naar de videoclip die van hen gemaakt is. - Annelies Kalisvaart

De jongeren willen graag een vereniging maken van Pedal Bikelife Zwolle. Ze zijn inmiddels met 30 mensen. Arjan Jansen, verenigingsadviseur van Sportservice Zwolle is ook aanwezig in Rezet. “De jongeren van Pedal Bikelife hebben zichzelf gegroepeerd. Voor ons als Sportservice was het vooral kijken en meedenken in wat heb je nodig en wat willen jullie. De jongeren hadden hier duidelijke ideeën over. Ze wilden vooral meer naamsbekendheid. Vanuit het sportakkoord is hiervoor geld vrijgekomen en er zijn nu mooie banners gekomen. We vinden het heel positief dat er een mooie samenwerking is gekomen met de Fakelteit en zo een combinatie is ontstaan van sport en muziek.”

Tijdens de presentatie van de videoclip overhandigd Arjan Jansen van Sportservice Zwolle het jaarverslag van Sportservice Zwolle aan 1 van de leden van Pedal Bikelife Zwolle. In het jaarverslag staan interviews en foto’s van sportverenigingen in Zwolle waaronder Pedal Bikelife.

De ouders die aanwezig zijn bij Rezet zijn zeer te spreken over de activiteiten van hun jongens. “Het mooie is dat jongens van diverse leeftijden meedoen en elkaar helpen met nieuwe tricks. Er is een sfeer van samen bezig zijn. Het is beter dat ze buiten lekker bezig zijn, sociaal met vrienden omgaan en in beweging zijn dan thuis voor een beeldschermpje zitten. “ De ouders zijn unaniem trots op hun kinderen en de gave videoclip die nu gemaakt is.

In Zwolle worden ride outs uitgezet (routes) door de jongeren en vervolgens worden via Instagram andere bikelife jongeren uit Nederland uitgenodigd.

Zie ook https://www.pedalbikelifezwolle.nl/

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11