Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Landstede Groep en MKB-Nederland Regio Zwolle bundelen krachten voor bloeiende samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Algemeen

ZWOLLE - Landstede Groep en MKB-Nederland Regio Zwolle hebben hun krachten gebundeld om een vruchtbare samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te stimuleren. De partijen hebben op 1 juli een netwerkpartnerschap gesloten. “Deze unieke samenwerking belooft een dynamische omgeving te creëren waarin kennis, innovatie en ondernemerschap samenkomen, ten gunste van zowel studenten als lokale ondernemers”, aldus Landstede Groep en MKB-Nederland Regio Zwolle. 

Landstede Groep is voor de leden van MKB-Nederland Regio Zwolle de aangewezen partij voor kennis- en talentontwikkeling op onderwijsgebied. De inhoudelijke samenwerking richt zich voornamelijk op de thema’s internationalisering en ondernemerschap, een belangrijk aandachtspunt binnen het MKB. Samen kunnen zij MKB’ers in de regio Zwolle beter bereiken en hen de juiste handvatten bieden voor stagevoorlichtingen, volwassenonderwijs en andersom voor het stimuleren van ondernemerschap onder studenten.

Daarnaast zal de samenwerking een platform creëren waar studenten directe interactie hebben met het bedrijfsleven. Door middel van stages, projecten en bedrijfsbezoeken zullen studenten waardevolle praktijkervaring opdoen en de mogelijkheid krijgen om hun kennis in een realistische context toe te passen. Jelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle: “Deze interactie zal niet alleen de studenten ten goede komen, maar ook de bedrijven in de regio voorzien van nieuwe perspectieven, frisse ideeën en een talentpool van gekwalificeerde professionals.”

Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur Landstede Groep, is verheugd over de samenwerking en zegt: “De bundeling van krachten tussen Landstede Groep en MKB-Nederland Regio Zwolle is een belangrijke mijlpaal voor onze regio. We geloven sterk in de waarde van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, en deze samenwerking zal een vruchtbare bodem bieden voor innovatie, groei en duurzame ontwikkeling. We kijken uit naar de vele vruchtbare samenwerkingen die hieruit zullen voortvloeien.”

Gerard Meijeringh