Afbeelding
Foto: Paul van der Wal Fotografie

Wethouder Guldemond bezoekt Zone.college in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

?ZWOLLE - Wethouder Paul Guldemond heeft donderdag een bezoek gebracht aan Zone.college in Zwolle. Tijdens het werkbezoek was er aandacht voor het thema: ‘leren van de toekomstige generatie’. Vooral duurzaamheid was hierbij belangrijk. Hierover voerde de wethouder gesprekken met studenten en docenten van de school. Zone.college organiseerde dit bezoek samen met Ervaring Rijker.

De wethouder werd verwelkomd door Karin Pullen, voorzitter van het College van Bestuur van Zone.college. Na de opening en een korte kennismaking in de kas van de mbo-opleiding Teelt & technologie stond een rondleiding door de school op het programma. 

?Guldemond bracht een bezoek aan de kas, waar studenten Teelt & technologie vertelden over de rol van duurzaamheid in de opleiding. Zo doen ze momenteel onderzoek naar de groei van paprika’s in relatie tot temperatuur. Als de temperatuur in de kas een aantal graden verlaagt wordt, welk effect heeft dit dan op de paprika’s en weegt dit op tegen de hogere kosten van het extra verwarmen van de kas? Daarnaast vertelde een student enthousiast over de ontwikkeling van een afbreekbare plug. Een opdracht die hij voor Green Products in Kampen uitvoert en waarbij het belangrijk is dat de plug, niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat verweert. Onderwerpen waar de wethouder graag meer over wilde weten.

Hierna vervolgde hij de rondleiding en ging op bezoek bij de opleiding Voeding & technologie. Hier sprak hij met studenten over een speciaal project. Ze zijn namelijk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe snack, deze wordt gemaakt van restafval dat overblijft bij de productie van bamischijven. 

?Het bezoek werd afgesloten door mbo-studenten van Zone.college, die deelnemen aan het Zone Living Lab. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Zwolle en een groep gemotiveerde mbo-studenten van Zone.college. Het doel van het project is om de studenten mee te laten denken over thema’s rondom duurzaamheid. Docent Nynke Klouwen ging in gesprek met de wethouder over klimaatadaptatie en hoe je jongeren kunt inzetten voor het vinden van oplossingen voor problemen.

Enthousiast verliet wethouder Guldemond Zone.college. “Juist de verbinding in de regio tussen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente helpt om toekomstige problemen aan te pakken. Mooi om te zien dat Zone.college hier zo goed mee bezig is”, aldus de wethouder.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden