Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Start bouw 114 nieuwbouwwoningen in De Tippe

Algemeen

STADSHAGEN - De krappe woningmarkt vraagt snel om meer en nieuwe woningen. Daarom zijn deltaWonen en Openbaar Belang blij met de bouw van 114 nieuwbouwwoningen in De Tippe (Stadshagen). Hier bouwt aannemer Plegt-Vos gevarieerde woningen die in een groen buurschap komen te staan. Tijdens een feestelijke aftrap is dinsdag de start van de bouw gemarkeerd door Monique Schuttenbeld (wethouder nieuwbouwprojecten Stadshagen), Sjoerd Quint (directeur Openbaar Belang), Evert Leideman (directeur deltaWonen) en Jauke Klein (directeur Plegt-Vos). Gezamenlijk legden zij de laatste vloerplaat op z’n plek.

Volgens wethouder Monique Schuttenbeld is de start van de bouw een mooie mijlpaal: “DeltaWonen en Openbaar Belang bouwen hier in De Tippe woningen waaraan veel behoefte is. Met deze ontwikkeling wordt dan ook weer een behoorlijk aantal huurwoningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Daarnaast gaat de bouw in De Tippe hiermee een volgende fase in; de tweede fase. In Zwolle wordt hard gewerkt aan het realiseren van nieuwe woningen.”

Er zijn vijfverschillende woningtypes ontworpen voor starters en gezinnen. Woningen met één maar ook met twee, drie of vier slaapkamers. Daardoor kan iedere doelgroep een woning naar zijn of haar keuze vinden.
Er komen in totaal acht middeldure huurwoningen en 106 sociale huurwoningen. Door de verschillende woningtypes ontstaat er een zeer gevarieerde buurt.

Elke woning heeft een tuin of een terras. Maar ook is in het gebied een binnentuin te vinden. Een plek om te relaxen in de hangmat. Of om de buren te leren kennen tijdens bijvoorbeeld een jaarlijkse barbecue. De aanwezige bomen zorgen voor natuurlijke koelte- en schaduwplekken tegen hittestress. Tegelijkertijd bevorderen ze de biodiversiteit. Een buurt waarbij natuurinclusiviteit een belangrijke rol speelt. Groene sedumdaken op de bergingen, nestkasten, landschappelijke hagen en vogelflats nodigen diverse diersoorten uit om hier te vertoeven. “Kortom, een aantrekkelijk buurt voor mens en dier”, aldus deltaWonen en Openbaar Belang.

Woensdag 19 juli meer over dit onderwerp in Weekblad De Swollenaer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden