Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Bouw van ‘gezamenlijke’ eerste veld De Vier Erven in De Tippe van start gegaan

Algemeen

ZWOLLE - In Stadshagen is de co-creatie van het eerste veld in De Vier Erven in De Tippe officieel van start gegaan. Het gaat hier om zes huizen die zijn ontworpen door de Heutink Groep. In totaal behelst het plan negen huizen. De negen huishoudens trokken in het voortraject nadrukkelijk samen met elkaar op.

Het was de bedoeling dat de eerste paal de grond in zou gaan als officiel startsein. Dat gebeurde niet. Er was al diverse palen de grond in geslagen. Het mocht de pret niet drukken voor wethouder Monique Schuttenbeld, Helmich Heutink van de Heutink Groep en de bewoners en hun kinderen. De kinderen bracht confetti de lucht in en dat kan eigenlijk beter worden beschouwd als de openingshandeling.


Het eerste van de Vier Erven is een bijzonder project in De Tippe in Stadshagen. De Tippe ligt aan de rand van Zwolle, tussen het weidse IJssellandschap en Stadshagen en Westenholte in. Hier komen ongeveer 1250 woningen verdeeld over drie buurschappen. In een van de drie buurschappen, Het Poldergrid. ligt De Vier Erven. Hier hebben nieuwe bewoners invloed op hoe hun woning en omgeving eruit gaat zien. 


De bewoners trokken vanaf het begin met elkaar op en maakten een plan. Bijzonder is dat de negen huishoudens een gezamenlijke binnentuin hebben. Eigenlijk was het de opening van een groot gedeelte van het plan. Zes van de negen huizen zijn ontworpen door de Heutink Groep en de opening was hierop van toepassing.


Volgende week woensdag meer in Weekblad De Swollenaer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14