Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Nedersaksen LIVE in tuin ANNO

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Krijg je geen genoeg van de succesvolle podcast De Nedersaksen? Dan hebben we goed nieuws. De Nedersaksen geven op donderdag 5 september een speciale voorstelling in de tuin van Stadsmuseum ANNO in Zwolle. 

De Nedersaksen LIVE is een voorstelling met Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers die het publiek meenemen richting de roemrijke tijd van de Hanze en uiteraard koppelen ze dit aan de Nedersaksische cultuur. De Nedersaksen LIVE is niet enkel een terugblik in de tijd, maar ook een kijk op het heden.

De basis van deze vermakelijke avond is de podcast De Nedersaksen! Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers als verhalenvertellers die ook de rol van gastheer op zich nemen. Een van de gasten is Martine Soepenberg die een prominente rol heeft bij The Youth Hansa, de jongerenvereniging van The Hansa die daar het een en ander over gaat vertellen. Verder gaat de avond uiteraard over de Nedersaksische cultuur en taal, dit gesprek wordt afgewisseld met livemuziek van de gebroeders Roo, inmiddels een bekende naam bij luisteraars van De Nedersaksen. Speciaal voor vanavond is er nog een extra verrassing: Bert Vrieling komt samen met pianist Reinder van Raalte om een lied te zingen in het Zwols. Vriend van de show, dialectoloog Harrie Scholtmeijer, is ook van de partij en bespreek een lokaal taalfenomeen. Uiteraard neemt Hendrik Jan Bökkers zijn gitaar mee!

De Nedersaksen LIVE is een theatervoorstelling voor Nedersaksen en Randstedelingen, voor boeren, burgers en buitenlui, voor iedereen met een liefde voor mooie taal en nog betere verhalen. Elke avond heeft een eigen inhoud maar altijd een laagdrempelige instap. De Nedersaksen LIVE is een gezamenlijke productie van Hedon, Overijsselacademie en Zwolse Theaters met financiële ondersteuning van de Gemeente Zwolle.

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 9 uur geleden