Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Poppentheaterfestival Uit het Vuistje op Assendorperplein

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Culturele stichting Eureka houdt samen met wijkcentrum De Enk op 7 oktober het poppentheaterfestival ‘Uit het Vuistje’. Er staan twee speciale theaterwagens op het Assendorperplein. Hier kunnen kinderen een eigen voorstellingen spelen.

Kinderen in de basisschoolleeftijd bedenken samen of solo een poppenkastverhaal van maximaal tien minuten. Deze voorstelling kunnen ze spelen in één van de theaterwagens. Per wagen kunnen er ongeveer dertig mensen komen kijken. Stichting Eureka heeft een grote collectie handpoppen die de kinderen mogen gebruiken maar iedereen mag natuurlijk ook eigen poppen meenemen. Ook wordt er een koppeling gemaakt met de Boekenweek, die plaatsvindt van 4 tot en met 15 oktober, met als thema ‘Bij mij thuis’. Bij het Poppentheaterfestival worden kinderen uitgedaagd om hun verhaal aan te laten sluiten bij dit thema.

Het poppentheaterfestival Uit het Vuistje wordt afgesloten met ‘De Poppenparade’ van Lisette van Gemer. Deze voorstelling sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek en is gratis te bezoeken. ‘De Poppenparade’ begint om 15.30 uur in De Enk aan het Assendorperplein.

Om de kinderen op weg te helpen met het bedenken van een mooi verhaal, biedt culturele stichting Eureka een gratis workshop aan voor basisscholen. Thérèse Pietersma is verhalenverteller en ze maakt haar eigen poppen. Zij geeft de workshops op de scholen.

Om de handpoppen extra mooi te maken voor hun optreden, zijn er vrijwilligers die de poppen samen met de kinderen nieuwe kleertjes kunnen geven. Op 23 september zijn ze ’s middags met hun naaimachines aanwezig bij De Enk. De kinderen en hun poppen zijn hier welkom. Aanmelden is niet nodig.

Voor kinderen die enthousiast aan de slag zijn gegaan en hun voorstelling hebben gespeeld, is er op zaterdag 14 oktober nog een mogelijkheid om hun poppenverhaal te presenteren in de Stadkamer in het kader van het Hanzefeest 2023.

Voor meer informatie over het festival Uit het Vuistje kun je contact opnemen met René Eijsink van de culturele stichting Eureka. Dit kan via 0621230326 of het mailadres uithetvuistje.festival@gmail.com.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.