Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tuinmarkt bij Kas van Kaat

Algemeen

ZWOLLE - Zaterdag 7 oktober houdt VELT ( Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) haar jaarlijkse Najaars Tuinmarkt bij de Kas van Kaat aan de Kuyerhuislaan. Er is een mooi aanbod van ruim zestien aanbieders. 

Voor veel gewassen is het najaar de perfecte tijd, de grond is nog warm om te planten of te poten. Biologisch geteelde bloembollen, plant-knoflook, zaden, inheemse planten en eetbare struiken, kruiden, geente boomstammetjes en meer: alles wat voor de winter de tuin in kan.

Nieuw is een grote stand waar je biologische bloembollen zelf uitzoekt en naar eigen smaak combineert. “De noodzaak van een vruchtbare aarde wordt steeds duidelijker. Kies daarom bewust voor biologisch geteelde bollen en planten. Verder vind je op deze markt standhouders met een mooi aanbod bijzondere producten: vachten van Gotlandpels schapen, walnotenolie, gevlochten korfmanden, eerste hulp kruidenproducten, fleurige droogbloemen als alternatief voor verse bloemen in de winter, tuinboeken en kaarten”, aldus VELT. Ook is er een ruilmarkt om  eigen geteelde stekken, zaden, planten, knollen of tuingereedschap te ruilen of weg te geven.

De Najaars Tuinmarkt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35