Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Open dag in het Aahof

Algemeen

AA-LANDEN - Het Aahof in de Aa-landen houdt komende zaterdag een open dag tijdens burendag. Doel van het Aahof is maximale zelfstandigheid realiseren in het wonen voor volwassenen van 45 jaar en ouder. Zo duurzaam mogelijk wonen, in een veilige en sociaal aangename setting, waarbij ‘noaberschap’ het uitgangspunt is.

Het Aahof in Zwolle, gebouwd op de plek waar vroeger het Aa-bad was, bestaat dit jaar vijf jaar. Het Aahof bestaat uit 2 hofjes. Er zijn 34 koopwoningen en 14 sociale huurwoningen; eigendom van deltaWonen. Elke woning heeft een eigen terras/tuin en berging en ieder hofje heeft een gezamenlijke hoftuin. Tussen de hofjes staat ’t Hofhuys wat door de bewoners gebruikt wordt als een soort ‘buurthuis’. ‘t Hofhuys is eigendom van de bewonersvereniging, waar alle bewoners lid van zijn.

Zaterdag 23 september, tijdens Burendag, zijn ?geïnteresseerde bezoekers tussen 11.00 en 15.00 uur welkom. Serieus geïnteresseerden kunnen ook een kijkje nemen in één van de woningen. In het ?Hofhuys zijn presentaties.

Gerard Meijeringh