Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Lezing over ‘Duurzaam bouwen in collectief verband in Stadkamer

Algemeen

ZWOLLE - Initiatiefnemers van de woonprojecten GroeneBurenErf en Klein Wonen in De Tippe nemen mensen graag mee in hun zoektocht naar ‘Duurzaam bouwen in collectief verband’ tijdens de lezing op maandag 9 oktober in Stadkamer Zwolle van 19.00 tot 20.30 uur.

Bij duurzaam bouwen spelen de thema’s zoals klimaatadaptief, energieneutraal, circulair en sociaal inclusief een belangrijke rol. De vereniging Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle heeft inmiddels met bovengenoemde uitgangspunten al drie projecten gerealiseerd. Nu volgen op twee locaties in De Tippe het ‘GroeneBurenErf’ en ‘Klein Wonen in De Tippe’. Er zullen sociale huurwoningen, starterswoningen en appartementen van klein tot groter worden gerealiseerd. Er is nog ruimte om in te stappen.

De initiatiefnemers zullen toelichting geven op hun ambities en hun werkwijze. Wat dragen dergelijke initiatieven bij aan de bouwopgave en aan de transities op het gebied van energie en klimaat en wat is de betekenis ervan voor de woningmarkt? Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

De lezing is gratis toegankelijk, wel graag vooraf aanmelden via www.stadkamer.nl.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden