Afbeelding
Foto: Aangeleverd

100 buurtinitiatieven uit Zwolle planten tijdens Burendag 200 klimplanten en 13.000 bloembollen

Algemeen

ZWOLLE - Ruim 100 buurtinitiatieven uit Zwolle maakten het afgelopen weekend hun straat groener tijdens Burendag. Samen stopten zij bijna 200 klimplanten en ruim 13.000 biologische bloembollen in de grond.

Dit jaar stond Groene Burendag in het teken van de actie ‘Van Boven tot onder Goed’ en stond bovengrondse én ondergronds vergroening centraal. Want een goede plantengroei begint met een gezonde bodem. Deelnemers konden afgelopen vrijdag een gratis klimplantenpakket en een zak verrijkte biologische tuingrond ophalen bij de Nooterhof. Naast de klimplantenactie werden er ook, met ondersteuning van Groene Loper Zwolle en Gemeente Zwolle, geveltuinen, boomperken en buurttuinen aangelegd.

 Groene Loper Zwolle

De Groene Burendag met de klimplantenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. 

Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel). Samenwerkende partners binnen Groene Loper Zwolle zijn Natuur en Milieu Overijssel, HeelBreed, Landschap Overijssel, Milieuraad Zwolle, De Stadshovenier en Team Klimaat Actief (Climate Campus) en De Nooterhof, samen met een kernteam van waardevolle vrijwilligers.  

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28