Afbeelding
Eigen foto

Groene Loper biedt scholen bloembollen voor bijen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Basisscholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich aanmelden voor de bloembollenactie van Groene Loper Zwolle. De veertig biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen.

Als het na een koude winter weer wat warmer begint te worden en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. “Meestal zijn bloeiende bloembollen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen”, legt Groene Loper Zwolle uit. “Daarom zijn bloembollen dus belangrijke planten in het vroege voorjaar. Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed, als van nectar om honing van te maken. Bijen bestuiven onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Daarom zijn bijen hele belangrijke dieren voor ons en zijn bloeiende bloembollen in het voorjaar meer dan welkom.”

Voorjaar
Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende krokussen, sieruien, blauwe druifjes en tulpen op het schoolplein bloeien, vraagt de natuurorganisatie zich af. “Scholen kunnen dat bereiken door met een klas of groep mee te doen aan de bloembollenactie. Ze ontvangen veertig biologische bloembollen (boeren krokussen, blauwe druifjes, sieruien en tulpen) die ze samen met de kinderen dit najaar in de grond of in bloembakken kunnen poten. En dan is het alleen nog maar wachten tot het voorjaar wordt. Naast de bloembollen krijgen ze er ook een lesbrief bij, zodat in de klas aandacht kan worden besteed aan bloembollen en bijen.”

Aanmelden
Scholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich tot 2 november aanmelden voor deze bloembollenactie via streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl. Voor vragen kunnen ze contact opnemen met Alma Streefkerk via bovenstaand e-mailadres.

Missie

De bloembollenactie is één van de activiteiten onder de paraplu van Groene Loper Zwolle. Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Provincie Overijssel en gemeente Zwolle ondersteunen Groene Loper Zwolle.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden