Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Mogelijke alternatieven ontwikkeling Zwarte Waterzone in onderzoek

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Ontwikkelcombinatie Zwarte Waterzone (BEMOG Projektontwikkeling B.V. en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en gemeente Zwolle onderzoeken mogelijke alternatieven voor de gebiedsontwikkeling Zwarte Waterzone. De Ontwikkelcombinatie heeft bij de gemeente Zwolle aangegeven onder de huidige marktomstandigheden de plannen niet te kunnen uitvoeren

Het plan voor de Zwarte Waterzone heeft te maken met de veranderende marktomstandigheden, waaronder een sterke stijging van bouwkosten, stijging van de (hypotheek-)rente en inflatie. Onder deze marktcondities kan de Ontwikkelcombinatie Zwarte Waterzone de huidige plannen niet uitvoeren binnen de kaders zoals die in 2021 door de gemeenteraad in het Stedenbouwkundig Ontwikkelplan zijn vastgesteld.

“Op onze laatste bijeenkomst begin dit jaar was er veel interesse voor wonen in de Zwarte Waterzone”, verklaart Joost Mulder, regiodirecteur Noord-Oost & Midden BPD, namens de Ontwikkelcombinatie Zwarte Waterzone. “Gezien de enorme vraag naar woningen in de regio Zwolle, blijven we ons samen met de gemeente inzetten om in dit gebied woningbouw te realiseren en waarde toe te voegen aan de wijk Holtenbroek en de stad Zwolle.”

De Zwarte Waterzone is voor de gemeente nog steeds een belangrijke potentiële ontwikkellocatie. “Onze wens om dit hele gebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken blijft overeind”, geeft wethouder Gerdien Rots aan. “Deze unieke locatie biedt veel mogelijkheden voor wonen waar dringend behoefte aan is, maar ook voor werken en recreëren. Hoe en in welke vorm, daarover voeren we gesprekken. Omwonenden en andere betrokkenen worden weer meegenomen in het vervolgproces zodra hierover meer duidelijkheid is.”

De Ontwikkelcombinatie Zwarte Waterzone en de gemeente Zwolle bekijken daarom nu samen wat de impact van de huidige marktomstandigheden is op de plannen en onderzoeken mogelijke alternatieven. Bewoners en andere betrokkenen zijn hierover geïnformeerd.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16