Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kunstwerk onthuld bij pleinfestijn Thorbecke

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Bij de Thorbecke Scholengemeenschap vmbo-PRO aan de Russenweg is vorige week donderdag een kunstwerk onthuld. Wethouder Michiel van Willigen nam de onthulling voor zijn rekening.

Kentalis vormt al tien jaar een school binnen de Thorbecke vmbo-PRO en dat was reden voor een feestje. Leerlingen van beide scholen gingen aan de slag met kunstenares Lonneke van Zutphen. 

Het resultaat was vorige week donderdag te zien. Een kunstwerk dat bestaat uit drie muurschilderingen. Elk deel is twaalf meter breed en zes meter hoog. De muurschilderingen geven aan waar de school voor staat. “We zijn aanpakkers, doeners. Op het kunstwerk kun je zien wat we allemaal doen. Bijvoorbeeld lassen, grafische vormgeving, sporten en de horeca”, aldus PR-coördinator Wooty Hamstra.

Kentalis stond donderdag even in de belangstelling. Het Kentalis College geeft kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) de kans om voorgezet onderwijs te volgen op de Thorbecke Scholengemeenschap. Dat gebeurt in een reguliere schoolomgeving. Bij de theorie- en praktijkvakken is er extra aandacht voor taalontwikkeling, communicatieve redzaamheid en sociale vaardigheden. 

“Kinderen die slecht horen of taal lastig vinden, maar wel een bepaald niveau hebben, worden bij de hand genomen en komen in een kleinere klas. Het eerste jaar krijgen ze extra begeleiding. Daarna stromen ze door naar het regulier onderwijs”, aldus Ylet Slot, directeur van het Kentalis College Zwolle.

Het Kentalis College Zwolle is bestemd voor heel Zwolle, maar is inpandig bij de Thorbecke Scholengemeenschap. Daar kunnen Kentanis-leerlingen bij Thorbecke meedraaien bij de praktijkvakken. De Thorbecke Scholengemeenschap vmbo PRO aan de Russenweg haakte in op het tienjarig bestaan van Kentalis College Zwolle en haakte hierop in met een groot pleinfeest. Naast leerlingen van Thorbecke en Kentalis vieren ook leerlingen van basisscholen het feestje mee. Er waren allerlei activiteiten, zoals een race met elektrische minibikes, het beklimmen van een zes meter hoge muur, graffiti spuiten op een van de TSG-auto’s, een robotrace, een selfie maken in een Lotus sportwagen en de karaoke caravan. Op deze speciale dag werd ook het nieuwe groene plein geopend. Twee leerlingen, van de Thorbecke Scholengemeenschap en het Kentalis College, plantten samen met wethouder Van Willigen een boom.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh