Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bas van Wel, directeur Zorg Dimence, legt functie neer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bas van Wel, directeur Zorg van Dimence legt zijn functie neer per 1 februari 2024. Van Wel neemt eerst een sabbatical, waarna hij in oktober 2024 weer terugkomt in de functie van psychiater. Bas van Wel werkt sinds 1995 bij de organisatie en vervulde vanaf 1998 verschillende functies in het tweede echelon. In 2008 startte hij als directeur zorg van de regio Hanzestreek en in 2015 werd hij directeur Zorg bij Dimence. Tot 2015 combineerde hij deze functie met die van eerste geneeskundige.

“Ik loop al een tijdje rond in deze organisatie. Waarom ik vertrek als directeur Zorg heeft verschillende redenen”, aldus Van Wel. “Zo begon ik actief na te denken over mijn toekomst toen mijn vrouw besloot te stoppen met haar werk. Een tweede reden is dat binnen afzienbare tijd mijn rol zou veranderen door allerlei landelijke ontwikkelingen in de ggz en binnen de Dimence Groep. Ik vind daarbij dat ik niet meer de directeur van de toekomst ben en laat die rol graag over aan een ander. Door nu een stap terug te doen met een sabbatical neem ik even goed afstand van mijn rol en de organisatie.” In oktober volgend jaar keert hij terug. “Ik hoop dan weer een frisse start te kunnen maken in de organisatie als psychiater zonder dat ik iemand voor de voeten loop. Met mijn ervaring kan ik nog een mooi steentje bijdragen aan de patiëntenzorg. Ik blijf Dimence een fijne organisatie vinden om voor te werken. Dat kun je wel concluderen. Anders had ik het niet bijna 30 jaar volgehouden.”

Daadkrachtige directeur
De raad van bestuur van Dimence Groep betreurt het vertrek van Bas van Wel, maar respecteert zijn keuze. Rian Busstra, raad van bestuur Dimence Groep: “Wij hebben Bas ervaren als een zeer daadkrachtige directeur met aandacht en compassie voor de cliënt en medewerkers. Bas van Wel heeft de Dimence Groep geholpen om zich te ontwikkelen tot een toonaangevende instelling in de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein. Er staat een sterke en solide organisatie. Daar heeft hij zeker een belangrijke bijdrage aangeleverd. We respecteren zijn keuze en zijn blij dat hij in oktober weer terugkomt.”

De raad van bestuur gaat de komende tijd actief zoeken naar mogelijkheden om zijn werkzaamheden tijdelijk waar te nemen totdat er passende opvolging is gevonden. 

Dimence Groep

De Dimence Groep bestaat uit zeven instellingen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke zorg in met name Overijssel.

De groep is in 2008 gevormd uit Adhesie GGZ, RIAGGz over de IJssel (RIAGG IJsselland en RIAGG Zwolle) en Zwolse Poort. Naast instellingen voor geestelijke gezondheidszorg omvat de groep onderdelen voor lokaal welzijnswerk en maatschappelijk werk. Met zo’n 2800 medewerkers en 1500 vrijwilligers bedient Dimence Groep ruim 50.000 cliënten per jaar. De Dimence Groep heeft vijf locaties in Zwolle. 

Gerard Meijeringh